Antena Căutare

Când vor fi vaccinați anti-Covid primii români. Anunțul a fost făcut

România este pregătită să înceapă campania de vaccinare anticoronavirus pe data de 27 decembrie, a anunțat președintele Comitetului Național de coordonare a activităților privind vaccinarea anti-COVID-19, lt. col. dr. Valeriu Gheorghiță.

La finalul anului vor fi vaccinați primii 5.000 de români Galerie
Klaus Iohannis a anunțat când va ajunge în România primul lot de vaccin anticoronavirus

Fiecare stat membru al Uniunii Europene va începe campania de vaccinare în aceeași perioadă, și anume la finalul anului 2020.

România va primi pentru început un lot de zece mii de doze de vaccin, din cele zece milioane alocate țării noastre.

Aproximativ 5000 de cadre medicale vor fi primii români vaccinați împotriva coronavirusului.

Klaus Iohannis, despre primul lot de vaccin anticoronavirus: Este important ca toate țările europene să pornească în același timp

Președintele Klaus Iohannis a explicat că primul lot este unul simbolic, pentru ca toate țările din UE să aibă acleași start, însă mai multe doze vor veni după luna ianuarie.

Citește și: O nouă tulpină a virusului SARS-CoV-2, descoperită în Marea Britanie. Ce spun medicii

„Toată lumea primește primul lot simbolic, fiindcă este important ca toate țările europene să pornească în același timp vaccinarea, să nu fie discuții că unii încep mai repede și alții mai târziu. Și s-a decis trimiterea unui prim lot simbolic, după care va veni un lot mult mai mare în ianuarie și vor continua în lunile următoare, până când toată populația poate să fie vaccinată.

Așadar, în ianuarie, România se așteaptă să primească ale 600.000 de doze de vaccin, care vor ajunge pentru 300.000 de cadre medcale și alți lucrători esențiali.

Președintele a amintit că vaccinarea nu este obligatorie, însă este recomandată.

Klaus Iohannis recomandă vaccinarea anticoronavirus: Prin această vaccinare, pandemia se poate termina

„Vaccinarea nu este obligatorie, dar este foarte recomandată, fiindcă prin această vaccinare, pandemia se poate termina. Pur și simplu, este singura soluție. Altă soluție nu este dacă dorim să nu mai avem atâția bolnavi, dacă dorim să nu mai avem atâția morți și dacă dorim ca și persoanele vulnerabile să aibă o șansă la viață”, a declarat Klaus Iohannis, potrivit Observator.

Citește și: Al doilea vaccin COVID-19 al Rusiei, pregătit într-un laborator folosit pentru arme biologice mortale! A fost deja testat pe oameni! Ce efecte uluitoare a avut

Președintele Comitetului Național de coordonare a activităților privind vaccinarea anti-COVID-19, lt. col. dr. Valeriu Gheorghiță a dat asigurări că România este pregătită să înceapă campania de vaccinare.

Persoanele vaccinate vor primi o adeverință medico-legală

Persoanele vaccinate împotriva SARS-CoV-2 vor primi ulterior o adeverință medico-legală care va conține data vaccinării, tipul vaccinului, seria și lotul.

Valeriu Gheorghiță a precizat că în momentul de față nu se pune problema ca persoanele nevaccinate să aibă parte de condiționări sau restricții.

Șefa Comisiei Europene atrage atenția asupra importanței urgentării vaccinării, în contextual în care zilnic mor aproximativ 3000 de europeni, din cauza infecției cu SARS-CoV-2.

Citește și: Florin Ristei, testat pentru COVID-19!: Doi prieteni sunt pozitivi

„Pentru a pune capăt acestei pandemii, este nevoie ca 70% din populaţie să fie vaccinată. Este o sarcină uriaşă, o misiune imensă. Deci, să începem cât mai curând posibil cu vaccinarea”, a declarat Ursula von der Leyen.

O nouă tulpină a virusului SARS-CoV-2, descoperită în Marea Britanie. Ce spun medicii... Studiu eJobs: Care sunt principalele așteptări pe care le au angajatorii de la 2021...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x