Antena Căutare

O nouă tulpină a virusului SARS-CoV-2, descoperită în Marea Britanie. Ce spun medicii

O nouă tulpină a virusului SARS-CoV-2, care provoacă boala COVID-19, a fost descoperită în Marea Britanie. Spre deosebire de celelalte mutații ale coronavirusului, aceasta este asociată cu o răspândire mai rapidă a infecțiilor.

O nouă tulpină a virusului SARS-CoV-2, care provoacă boala COVID-19, a fost descoperită în Marea Britanie | Profimediaimages.ro

Acum, cercetătorii încearcă să stabilească dacă situația din sudul Angliei, unde numărul cazurilor a crescut, este provocată de mutațiile cheie pe care le-au detectat la tulpina virusului.

Ce modificări a suferit SARS-CoV-2, conform experților

„Are un număr surprinzător de mare de mutații, mai multe decât ne-am fi așteptat, și câteva arată interesant", a spus prof. Nick Loman de la COVID-19 Genomics UK (COG-UK) Consortium, conform BBC.

Oamenii de știință se tem că este vorba despre o adaptare importantă a corovirusului și atrag atenția asupra a două modificări.

Articolul continuă după reclamă

Citește și: Ce căutări au făcut românii pe Google în anul 2020. Iată ce subiecte au fost de interes de la declanșarea pandemiei

Prima este legată de proteina spike, pe care coronavirusul SARS-CoV-2 o folosește pentru a infecta celulele umane, și a fost identificată drept Mutația N501.

Concret, săgeata face primul contact cu suprafața celulelor corpului nostru și orice schimbare care facilitează pătrunderea virusului este probabil să-i dea un avantaj.

Totuși, nu este încă clar dacă acestea îl fac mai infecțios, iar experții sunt convinși că mai e nevoie de multe studii pentru a afla răspunsul.

A doua mutație este o ștergere H69/ V70. Aceasta a apărut de mai multe ori înainte, inclusiv în cazul nurcilor infectate.

Citește și: Localitățile care intră în carantină astăzi. Ce măsuri se iau în zona Capitalei

Îngrijorarea medicilor a fost că anticorpii din sângele foștilor pacienți au fost mai puțin eficienți în lupta cu noua variantă de virus.

Ce spun medicii despre noua tulpină SARS-CoV-2

Alexandru Rafila, reprezentantul României la OMS, a declarat pentru Observator că sunt șanse mari ca vaccinurile să ofere protecție împotriva tuturor tulpinelor de coronavirus.

”Eu cred că este o nouă tulpină așa cum au apărut mai multe mutații până în momentul de față. Există această variabilitate genetică a virusului corona. E foarte probabil ca noile vaccinuri care vor fi puse la dispoziție să ofere protecție împotriva tuturor variantelor circulante de coronavirus.”, a spus Alexandru Rafila pentru Observator.

Înscrierile la Programul Rabla pentru Electrocasnice 2020 au fost amânate. Anunțul Administrației Fondului pentru Mediu... Când vor fi vaccinați anti-Covid primii români. Anunțul a fost făcut...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Ești mai deștept decât un copil de clasa a V-a | Sezonul 3, 22 noiembrie 2024. Mihai Găinușă și Oana Paraschiv luptă pentru visul lui Tudor de a ajunge un mare pianist
Ești mai deștept decât un copil de clasa a V-a | Sezonul 3, 22 noiembrie 2024. Mihai Găinușă și Oana Paraschiv luptă pentru visul lui Tudor de a ajunge un mare pianist Vineri, 22.11.2024, 19:00
Premierele toamnei în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


x