Live acumObservator 12
Prime Time 20:30Adela

Când vor primi cadrele medicale din linia I, în luptă cu COVID-19, stimulentul de 2.500 de lei, pe luna aprilie. Nelu Tătaru, anunț de ultimă oră!

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a promis că stimulentul de risc, în valoare de 2.500 de lei, aferent lunii aprilie, le va fi plătit „cât mai rapid”, în zilele următoare, cadrelor medicale implicate direct în tratamentul pacienților cu COVID-19. 

Când vor primi cadrele medicale din linia I, în luptă cu COVID-19, stimulentul de 2.500 de lei, pe luna aprilie. Nelu Tătaru, anunț de ultimă oră!

profimediaimages.ro

Stimulentul de risc îi este dedicat personalului implicat direct în transportul, echiparea, evaluarea, diagnosticarea și tratamentul pacienților cu COVID- 9.

„Ministerul Sănătății a primit ultimele liste finale cu personalul din linia întâi care beneficiază de acest stimulent inclusiv vineri, în 15 mai. Ne-am confruntat cu multe reveniri sau, în unele cazuri, într-o primă fază chiar cu reticența managementului unităților de asumare a acestor liste.

Eu sper ca acum lucrurile să fie clare și fondurile pentru luna mai să poată ajunge mai repede la oamenii care au muncit din greu perioada aceasta și care merită din plin această recunoaștere a efortului depus în beneficiul pacienților”, a precizat ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru.

„Am cerut ca plățile să fie realizate cât mai rapid, în următoarea perioadă”, a declarat Nelu Tătaru.

„Am plâns de multe ori, mai ales că am stat departe de copii, mai bine de o lună!”. Mărturii din linia întâi, din lupta cu COVID-19 în România! VIDEO

Astfel, pentru luna aprilie 2020, un număr de 14 355 persoane din cadrul unităților de primiri urgențe, serviciilor de ambulanță, direcțiilor de sănătate publică, dar și rezidenți vor beneficia de o suplimentare a veniturilor cu 2.500 lei brut, se arată într-un comunicat al Ministerului Sănătăţii.

Cum vor fi recuperați banii, la bugetul de stat

Sumele, în valoare de 33 053 000 lei, vor fi alocate de la bugetul de stat pentru ca unitățile să poată efectua cât mai rapid plățile. Sumele vor fi recuperate, mai apoi, în cadrul unui proiect finanțat din fonduri europene.

Previziune înfiorătoare, de la OMS! Când va lovi al doilea val de COVID-19, de fapt, în Europa! „Atenție! Nu e timp de sărbătorire!”

De asemenea, în cadrul sistemului sanitar, alte 29 719 persoane din spitale, centre de dializă, laboratoare, unități sanitare de urgență și de transport sanitar aflate în contract direct cu casele de asigurări de sănătate vor primi stimulentul de risc aferent lunii aprilie din Fondul Unic de Asigurări Sociale de Sănătate.

Sumele alocate de către CNAS sunt în valoare de peste 74 000 000 lei și vor fi, de asemenea, recuperate în cadrul proiectului cu finanțare europeană, precizează comunicatul ministerului.

Aflați bilanțul oficial actualizat al deceselor provocate de noul coronavirus în România, precum și numărul cazurilor de COVID-19 din țară, aici!

Recomandari