„E foarte greu, pentru că nu vedem, pur și simplu, de la transpirație. Foarte, foarte greu”, a spus o asistentă medicală.
În urmă cu o lună, spitalul din Deva era blocat din cauza carantinei, iar tot greul a fost preluat de spitalul municipal Hunedoara. Aici veneau o mare parte din cazurile cu suspiciuni, dar şi cele confirmate cu noul coronavirus. Acum, situaţia s-a mai calmat, dar saloane sunt încă pline de pacienti.
Cei mai mulți bolnavi nu au nici cea mai mică idee cum s-au infectat. S-au simtit rău şi testele au arătat că au SARS COV 2. Unii au făcut forme grave şi au ajuns in ATI, alţii au scăpat cu forme usoare. Virusul nu alege – sunt tineri sau vârstnici, orăşeni sau oameni de pe sate.
Oamenii nu mai ştiu acum cum să mulţumească personalului medical. Fiecare om care e internat aici vede zilnic cum medici, asistente şi infirmiere se străduiesc să-i scoată la liman. Timpul curge altfel pe secţia de infecţioase în timpul pandemiei. Iar fiecare angajat care intră în zona roşie a trăit această perioadă departe de familie.
„Te gândești mai mult la familia ta, nu la tine. Am plâns, de multe ori, de multe ori, mai ales că peste o lunaăam stat departe de copii”, susține o altă asistentă, de la Spitalul Municipal Hunedoara.
Spitalul Municipal Alexandru Simionescu din Hunedoara este spital suport, dar a fost principala unitate medicală a judeţului cât timp Spitalul din Deva a fost în carantină.
În prezent, în spitalul din Hunedoara mai sunt internaţi 20 de pacienţi infectaţi cu noul coronavirus.
Aflați bilanțul oficial actualizat al deceselor provocate de noul coronavirus în România, precum și numărul cazurilor de COVID-19 din țară, aici!
Monumentul Eroilor din Primul Război Mondial de la Iaşi, aflat într-o stare avansată de degradare, va fi reabilitat... Buzău: Doi tineri care au făcut scandal şi au încercat să lovească poliţiştii cu o sapă, reţinuţi...