Când vor putea fi organizate nunți și botezuri în România, ca înainte de pandemie. Anunțul făcut de președintele ANSVSA: ”Trebuie să scadă numărul de cazuri!”

Nunțile, botezurile și alte evenimente organizate în interiorul restaurantelor vor putea să aibă loc abia atunci când numărul de cazuri de noi de COVID-19 va fi de 100, potrivit președintelui Autorității Naționale Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA). 

Când vor putea fi organizate nunți și botezuri în România, ca înainte de pandemie. Anunțul făcut de președintele ANSVSA: ”Trebuie să scadă numărul de cazuri!”

"În funcţie de numărul de cazuri care vor fi la nivel naţional - şi aţi văzut că sunt raportate zilnic - în momentul când o să avem undeva la 100 de cazuri, o să ne gândim să dăm drumul la partea a doua, la evenimentele în interior şi la evenimentele, după aceea, gen saloane de nunţi, botezuri şi alte evenimente care se pot face. Dacă aveţi terasă, puteţi să faceţi un eveniment şi de 200 de persoane dacă respectaţi distanţarea", a menţionat Robert Chioveanu, la dezbaterea online ”Prevenţie vs. Sancţiune! Consiliere vs. Control!”, organizată de Clubul Oamenilor de Afaceri Liberali.

Preşedintele ANSVSA a subliniat că au fost intensificate controalele "acolo unde s-a văzut un dispreţ faţă de lege, o aglomerare, unde într-adevăr nimeni nu respecta absolut nimic, nu se făcea un triaj epidemiologic, nu se făcea o termometrie, nu se făcea o rezervare înainte".

NEWS ALERT! Dan Petrescu are coronavirus! Antrenorul CFR-ului a fost depistat pozitiv cu COVID-19

Acesta a subliniat că, din ce a observat, marea majoritate a operatorilor respectă regulile şi că "toţi au fost conştienţi în business", dar există şi o mică marte "pe care nu îi interesează nici instituţiile statului, nici controlul".

"Din câte am văzut, marea majoritate a operatorilor respectă regulile şi toţi au fost conştienţi în business, dar există şi o mică parte, pot să spun, pe care nu îi interesează nici instituţiile statului, nici controlul, că au ei prieteni, că, vezi Doamne, ştiu ei să facă business, că îl cunosc pe ălă, că îl cunosc pe ălălalt. Lucrul ăsta nu se mai poate. Aici este vorba şi de sănătate publică, şi de siguranţa alimentar. Lucrurile astea trebuie să fie foarte clare pentru toţi pentru că, atunci când noi, ca instituţie, garantăm că lucrul X sau unitatea Y din parcul Z este deschisă, înseamnă că este o unitate sigură. Nu pot să meargă în locuri unde există un risc, unde se pot infecta: familia, copii şi toţi ceilalţi care merg acolo”, a transmis directorul ANSVSA, citat de Agerpres.

Documentul care cutremură România. Condițiile pentru starea de urgență, îndeplinite între 1-3 august. Autoritățile așteaptă un milion de cazuri în luna septembrie

Aproape 1.000 de cazuri, confirmate în ultimele 24 de ore

Până marți, 21 iulie, pe teritoriul României, au fost confirmate 39.133 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19). Dintre persoanele confirmate pozitiv, 25.586 au fost externate.

24.454 de pacienți au fost declarați vindecați și 2.612 pacienți asimptomatici au fost externați la 10 zile după depistare.

Consiliul Județean Ilfov se închide după ce o angajată a fost depistată pozitiv pentru coronavirus. Președintele CJ: ”S-a infectat la metrou!”

Totodată, până în prezent, 1.087 de pacienți cu test pozitiv au fost externați la cerere.

Până astăzi, 2.074 persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19 au decedat.

Parteneri
Kate Middleton va prelua din atribuțiile Prințului Harry. Ce sarcini va avea de acum Ducesa de Cambridge
De când Meghan Markle și Prințul Harry s-au retras din viața Familiei Regale Britanice, anumite sarcini au rămas nerezolvate. În acest context, Kate Middleton va prelua din atribuțiile Prințului Harry și va duce mai departe munca acestuia. De când Ducii de Sussex s-au retras, zvonurile privind rolurile lor în treburile organizatorice au fost intens discutate.
Catine.ro
Ultimele știri