Live acumObservator 12
Prime Time 20:30Chefi la cutite Sezonul 9

Carantină în România pentru pentru copiii care călătoresc alături de familia vaccinată într-o ţară cu incidenţa ridicată de Covid

Copiii care vor merge împreună cu părinţii vaccinaţi într-o ţară cu incidenţa ridicată de COVID-19 vor trebui să intre în carantină, la întoarcerea în România, au anunţat reprezentanţii Institutului Naţional de Sănătate Publică (INSP).

Reguli pentru copiii care călătoresc alături de familia vaccinată într-o ţară cu incidenţa ridicată de Covid

Getty

Florentina Furtunescu de la Institutul Naţional de Sănătate Publică a afirmat, marţi, în conferinţa de presă de prezentare a situaţiei vaccinărilor împotriva COVID-19, răspunzând unei întrebări, că, în cazul în care părinţii vaccinaţi pleacă cu copiii într-o ţară cu incidenţă ridicată, copiii reprezintă un vector de transmisie şi în acest caz trebuie să rămână în carantină la revenirea în România, potrivit news.ro.

Citește și: Cât durează, cu adevărat, imunitatea la vaccinul anti-COVID. Raed Arafat a oferit o serie de informații

Copiii vor sta în carantină la revenirea în România, dacă au călătorit cu familia vaccinată în țări cu incidenţa ridicată de Covid

"Această întrebare are un răspuns care variază în funcţie de situaţia epidemiologică din ţările unde călătoresc familiile cu copii. În orice caz, dacă, să spunem, o familie care călătoreşte cu un copil într-o ţară cu incidenţă ridicată a COVID-19 la întoarcerea în România copilul prezintă riscul de a răspândi boala, el este un vector, de aceea el trebuie ţinut în carantină timp de 10 zile şi unul dintre părinţi trebuie să stea cu copilul. Acestea sunt, să spunem, implicaţiile de natură populaţională ale călătoriei”, a explicat reprezentantul INSP.

Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă a decis, luni, că persoanele care intră intră în România după 10 zile de la primirea celei de-a doua doze de vaccin sunt exceptate de la măsura carantinării. Aceeaşi decizie a fost luată şi în cazul persoanelor care intră în contact cu un caz confirmat, dacă contactul a avut loc la mai mult de zece zile de la primirea dozei de rapel.

Ce se întâmplă cu persoanele care sosesc în România după ce au făcut și a doua doză de vaccin anti coronavirus

Citește și: Raed Arafat s-a vaccinat anti-Covid: „Foarte uşor a fost. Nu am recomanda oamenilor să se vaccineze, dacă noi nu ne-am vaccina”

Persoanele care intră în România după 10 zile de la primirea celei de-a doua doze de vaccin nu mai trebuie să stea în carantină.

Aceeaşi decizie a fost luată şi în cazul persoanelor care intră în contact cu un caz confirmat de coronavirus, dacă contactul a avut loc la mai mult de zece zile de la primirea dozei de rapel, a decis Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă.

Potrivit documentului, persoanelor care sosesc în România din Regatul Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord li se aplică excepţiile de la măsura carantinei, nu mai intră în carantină cei care au fost depistați pozitiv la testul COVID-19, dacă au trecut mai mult de 14 zile de la data confirmării, dar nu mai mult de 90 de zile de la acest moment, potrivit news.ro.

Continuarea >>> AICI

Recomandari