Raed Arafat s-a vaccinat anti-Covid: „Foarte uşor a fost. Nu am recomanda oamenilor să se vaccineze, dacă noi nu ne-am vaccina”

Raed Arafat s-a vaccinat împotriva coronavirusului, luni dimineața, la Centrul de Vaccinare din cadrul Spitalului de Urgenţă „Prof. dr. Dimitrie Gerota”.

Raed Arafat s-a vaccinat împotriva coronavirusului. Ce a declarat șeful DSU

Hepta

Șeful DSU s-a prezentat la Centrul de Vaccinare, spunând că autoritățile nu ar recomanda vaccinul împotriva Covid-19, dacă ele nu și-ar face vaccin. Așadar, secretarul de stat pentru situații de urgență precizat că vaccinul a fost unul ușor, ținând cont de faptul că el se vaccinează frecvent antigripal.

Raed Arafat a făcut vaccinul pe 11 ianuarie și va merge la rapel pe 1 februarie, potrivit News.ro.

Raed Arafat s-a vaccinat împotriva coronavirusului: „E un gest de normalitate”

„Vor continua colegii noştri să vină în următoarele zile. E un gest de normalitate. Noi am făcut un pas acum şi abia am aşteptat să ajung să pot să mă vaccinez şi am promis public că fac acest lucru şi mă bucur că l-am făcut. Nu am recomanda oamenilor să se vaccineze, dacă noi nu ne-am vaccina. Vaccinul e voluntar, nu e obligatoriu. E considerat vaccin sigur, e gratuit. Dacă reuşim toţi să îl facem, reuşim să ajungem cât mai repede către o situaţie de normalitate. Îndemnul meu către oameni e să nu asculte toate aceste ştiri nefondate despre vaccin şi să asculte toate indicaţiile oficiale despre vaccin. Mai avem o doză de făcut pe 1 februarie, doză de rapel. Foarte uşor a fost. Eu mă vaccinez sezonier antigripal”, a precizat Raed Arafat la Centrul de Vaccinare.

Citește și: Cine se poate vaccina împotriva coronavirusului în a doua etapă de imunizare. Lista persoanelor vizate

Pus în situația de a-și exprima o părere cu privire la medicii care nu vor să se vaccineze, Raed Arafat a răspuns: „Trebuie să vedem în primul rând care sunt motivele. Întotdeauna când calculăm dozele trebuie să împărţim la doi, pentru că există rapel”.

Luni, 11 ianuarie, a început campania de vaccinare împotriva coronavirusului, în rândul Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă.

Citește și: Vaccinul anti-coronavirus: Când este disponibil pe piața din România și cine sunt primii vaccinați. Anunțul Președintelui României

Raed Arafat s-a numărat printre primii membri ai DSU care s-au vaccinat împotriva SARS-CoV-2.

Raed Arafat: „Eu recomand să ne vaccinăm, iar apoi să ne întoarcem la o viaţă cât mai aproape de normal”

„Cei care amână, care nu vor să se vaccineze au varii motive. Poate unii vor să mai aştepte, poate unii vor să mai vadă, poate au ascultat păreri şi au încredere în ele. Eu recomand să ne vaccinăm, iar apoi să ne întoarcem la o viaţă cât mai aproape de normal. Pentru mine campania merge bine. Nu stăm cel mai bine în Europa, dar nici cel mai prost. Stăm bine. Vor mai fi înfiinţate centre. Vor fi plătiţi medicii de familie ca să participe la vaccinare. Nu ştiu cifrele exacte, dar mâine o să aveţi briefingul de la colegii care se ocupă de campania de vaccinare. La etapa a doua, care va începe cât mai curând, vor începe cu persoanele în vârstă, persoanele cu vulnerabilităţi şi apoi personalul esenţial din diferite instituţii, activităţi esenţiale în societate”, a declarat Arafat.

Citeșt eși: Prima ediție iUmor a început în forță! Ionuț Rusu l-a adus pe scenă pe Raed Arafat: "Introducem măsura statului acasă... la altcineva"

Ultimele știri