Răsturnare de situație în cazul celor care se întorc în România, din Spania. Carantina, obligatorie pentru cei care vin din aceste regiuni

Schimbări de ultimă oră! Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă a impus noi restricții în cazul celor care sosesc în România din șase regiuni din Spania. Ce se întâmplă cu zborurile?

Răsturnare de situație în cazul celor care se întorc în România, din Spania. Carantina, obligatorie pentru cei care vin din aceste regiuni

Profimedia

Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă (CNSU) a adoptat în şedinţa de luni Hotărârea numărul 42, care instituie măsura carantinei pentru persoanele care sosesc în România din 6 regiuni ale Regatului Spaniei, fără a fi suspendate zborurile spre şi dinspre România, potrivit Agerpres.

Este vorba despre regiunile Aragon, Cataluna, Comunidad de Madrid, Insulele Baleare, Ţara Bascilor, Navarra.

Decizia a fost iată în contextul „situației complexe generate” de evoluţia cazurilor noi de îmbolnăvire în Europa, precum şi situaţia furnizată luni de Centrul European de Prevenire şi Control al Bolilor, potrivit căreia rata cumulată de incidenţă a cazurilor noi de îmbolnăvire din ultimele 14 zile raportată la 100.000 de locuitori înregistrată în Spania se situează la valoarea de 115,7 - superioară valorii înregistrate pe teritoriul României (89,0).

Astfel, pentru Regatul Spaniei, măsura carantinării se aplică doar pentru regiunile în care rata cumulată de incidenţă a cazurilor noi de îmbolnăvire din ultimele 14 zile raportată la 100.000 de locuitori este mai mare decât cea înregistrată în România.

Restricții noi pentru terase și cluburi, în mai multe județe din țară

Restricții noi, anunțate luni seara, de Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă. Lista judeţelor unde sunt instituite restricţii orare de funcţionare pentru terase, cluburi, baruri, săli de jocuri de noroc a fost extinsă.

Mercur iese din retrograd pe 18 octombrie 2021. Ce înseamnă și cum sunt afectate zodiile
Toată lumea a simțit că face un pas înapoi în toată această perioadă. Cu toate acestea,...
Horoscopul zilei de 18 octombrie 2021. Leii pun multă presiune pe ei. Află ce îți rezervă astrele
Horoscopul zilei de 18 octombrie 2021 spune că Leii pun multă presiune pe ei. S-au acumulat o...
Parteneri
Cele mai scumpe ținute ale Ducesei de Cambridge. Ce rochie purtată de Kate Middleton a costat sute de mii de dolari
Printre cele mai scumpe ținute ale Ducesei de Cambridge se numără rochii luxoase și paltoane elegante. Kate Middleton are mai multe case de modă la care apelează frecvent, ce au și prețuri pe măsura faimei. 
Catine.ro
Ultimele știri