Antena Căutare

Care a fost reacția unor britanici când au gustat din mâncarea tradițională românească. Ce au putut să spună despre sarmale

Maryssa și Shaun Gray, doi turiști britanci, au rămas impresionați de meleagurile românești. Aceștia au vizitat mai multe zone ale țării printre care se numără Brașov, Sibiu, Timișoara, București și Cluj Napoca. Iată cum au reacționat atunci când au gustat din preparatele tradiționale românești.

Galerie
Maryssa și Shaun Gray, doi turiști britanci, au rămas impresionați de meleagurile românești | Shutterstock

România a devenit o destinație turistică pentru mulți străini în ultimii ani. Aceștia aleg să calce pe meleagurile românești pentru a se bucura de peisajele spectaculoase, mâncarea gustoasă și bijuteriile arhitecturale.

Un lucru este cert, românii se mândresc cu o țară extrem de frumoasă și cu o istorie pe care toată lumea trebuie să o audă. Turiștii străini rămân cu gurile căscate atunci când vizitează zonele de munte ale României, fiind fascinați de minunile naturii.

De asemenea, vizitatorii caută să meargă în orașele care încă mai țin cont de tradițiile țării. Aceștia își doresc să vadă culturi noi, să descopere informații despre România și să încerce bucatele tradiționale.

Nu mai reprezintă un secret pentru nimeni faptul că România are o mulțime de obiective turistice istorice ce merită vizitate. Castelul Bran, Cetatea Alba Iulia, Mănăstirea Curtea de Argeș, Cimitirul Vesel, Salina Turda, Mănăstirea Voroneț, Palatul Cantacuzino, Cazinoul din Constanța, Castelul Peleș sunt câteva dintre locațiile în care sute de turiști vin în fiecare an.

Articolul continuă după reclamă

Citește și: Prețul ireal pe care l-au plătit doi turiști pentru un cârnat și patru bucăți de brânză. Au scos din buzunar 1.155 de euro

De curând, Maryssa și Shaun Gray, doi britanici, au decis să vină în România pentru a afla adevărul despre frumusețea țării noastre. Încă de când au pășit aici, aceștia au fost captivați de cultura noastră și de mâncare românească.

Părerea a doi turiști britanici despre preparatele tradiționale românești. Ce au zis despre sarmalele cu mămăliguță

Odată cu vizita în România, Maryssa și Shaun Gray au descoperit o bucătărie plină de arome autentice, gusturi bogate și o ospitalitate pe măsură. Deși au călătorit în multe zone ale lumii, experiența culinară din țară va rămâne pentru mult timp în memora lor.

În timp ce se aflau cazați la un conac din zona Buzăului, cei doi britanici au hotărât să încerce mai multe preparate tradiționale românești. Turiștii au fost cuceriți de sarmalele cu mămăliguță, dar și de micii din Piața Obor.

„Mâncarea este autentică și delicioasă, mai bună decât în toate locurile în care am fost până acum. Nu ne-am așteptat să ne placă atât de mult”, a mărturisit Shaun într-un videoclip de pe YouTube, conform click.ro.

„Micii sunt excelenți și merg perfect cu o bere românească”, a mai completat Maryssa.

Citește și: „Safari cu urși lângă Cetatea Poenari” Cât costă experiența promovată de agențiile de turism. Străinii se înghesuie să participe

Britanicii au fost fascinați de toate locurile pe care le-au vizitat în România. Aceștia au încercat să meargă în cele mai cunoscute orașe ale țării pentru a nu rata marile obiective turistice. Concediul lor a fost de-a dreptul spectaculos.

„Ne-am îndrăgostit mult de România și am întâlnit mulți oameni drăguți, iar mâncarea a fost uimitoare. Atât de plăcut a fost, încât ne doream să nu mai plecăm din România”, au mai povestit cei doi, conform sursei citate mai sus.

Maryssa și Shaun Gray au luat decizia de călători în diferite colțuri ale lumii din ianuarie 2022. În urmă cu un an, aceștia au început un mare tur al Europei. De meserie sunt artiști tatuatori.

O profesoară nu a mai vrut flori în prima zi de școală. Care a fost cerința acesteia și cum au reacționat părinții... A decedat după ce a muncit 104 zile fără întrerupere. Ce spune compania pentru care și-a dat viața...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 14 septembrie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Mariei Cârneci
Hello Chef sezonul 7, 14 septembrie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Mariei Cârneci Sambata, 14.09.2024, 14:57
Premierele toamnei în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


x