Live acumSerial: Fetita mea
Prime Time 20:30Poftiti pe la noi: Poftiti la Nea Marin

Situație alarmantă în România din cauza COVID-19. Care este județul în care cazurile de coronavirus au explodat în ultimele 24 de ore

Cifre alarmante au fost înregistrate în România, în ultimele 24 de ore, când au fost confirmate nu mai puțin de 555 de cazuri noi, iar cele mai multe dintre acestea au fost semnalate în județul Dâmbovița. 

Situație alarmantă în România din cauza COVID-19. Care este județul în care cazurile de coronavirus au explodat în ultimele 24 de ore

Potrivit ultimei raportări făcute de Grupul de Comunicare Strategică, 555 de cazuri de coronavirus au fost confirmate în România, iar cele mai multe dintre acestea au fost în Dâmbovița (59 de cazuri noi), București (53), Argeș (53) și Brașov (53).

Totodată, în acest moment, cel mai afectat județ, de la startul pandemiei de coronavirus, este Suceava, cu 4.116 cazuri în total, urmat de București, cu 3.517 cazuri, Brașov, cu 1.796 de cazuri și Vrancea, cu 1.166 de cazuri.

Prima capitală care intră din nou în carantină. Aproape 5 milioane de oameni nu vor mai putea ieși din case decât pentru activități esențiale.

Ministrul Sănătății confirmă scenariul sumbru în România

Nelu Tătaru recunoaște ca România se află într-un trend ascendent privind pandemia de coronavirus. Țara noastră se află pe locul 4 în Europa la numărul de cazuri noi de Covid-19, înregistrate în ultimele două săptămâni.

Gestionăm o criză a pandemiei, vreau să avem o legislație care să ne permită să ne desfășurăm activitatea, să revenim la acele cazuri de 100 și ceva de infectări pe zi. Facem o analiză, facem o propunere spre starea de urgență”, a spus ministrul.

De asemenea, ministrul Sănătății a subliniat că acum patru săptămâni, în România exista o transmitere de 0,6, 0,7, iar acum aceasta este de 1,4.

Ministrul Sănătății confirmă scenariul sumbru în România. Nelu Tătaru: "Facem o propunere spre starea de urgență"

Până astăzi, 8 iulie, pe teritoriul României, au fost confirmate 30.175 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19). De la ultima informare transmisă de Grupul de Comunicare Strategică, au fost înregistrate alte 555 de noi cazuri de îmbolnăvire. Este cel mai mare număr raportat într-o singură zi. Recordul fusese în 11 aprilie, când au fost raportate 523 de cazuri noi într-o zi. Până astăzi, au decedat 1.817 persoane diagnosticate cu COVID-19.

Fanatik.ro
Cele mai noi stiri
Lajumate.ro