Ministrul Sănătății confirmă scenariul sumbru în România. Nelu Tătaru: "Facem o propunere spre starea de urgență"

Ministrul Sănătății lansează din nou varianta ca România să reintre în starea de urgență, dat fiind numărul de noi cazuri de coronavirus, în continuă creștere."Facem o propunere spre starea de urgență", a declarat Nelu Tătaru, care spune că autoritățile vor lua toate măsurile pentru a reveni la "100 și ceva de inectări pe zi". În prezent, sunt aproximativ 400 de noi îmbolnăviri zilnic.

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru

Inquam Photos / Octav Ganea

Nelu Tătaru recunoaște ca România se află într-un trend ascendent privind pandemia de coronavirus. Țara noastră se află pe locul 4 în Europa la numărul de cazuri noi de Covid-19, înregistrate în ultimele două săptămâni.

„Gestionăm o criză a pandemiei, vreau să avem o legislație care să ne permită să ne desfășurăm activitatea, să revenim la acele cazuri de 100 și ceva de infectări pe zi. Facem o analiză, facem o propunere spre starea de urgență”, a spus ministrul.

Citește și: Primele restricții drastice din cauza creșterii numărului de cazuri de coronavirus. Țările care îi obligă pe români să stea în carantină 14 zile

Starea de alertă ar putea fi înlocuită din nou cu starea de urgență

Acum patru săptămâni, în România exista o transmitere de 0,6, 0,7, acum suntem la 1,4, a mai spus Ministrul Sănătății,

„Creșterea numărului de cazuri e de la o zi la alta și atunci se poate declara o stare suplimentară decât cea de alertă, dar evaluarea ne va da și răspunsul”, a adăugat Nelu Tătaru.

Citește și: OMS a confirmat că virusul Covid-19 se transmite prin aer. Oamenii se pot infecta mergând pe stradă, dacă inspiră particulele

Ministrul Sănătăţii a subliniat că, şi în absenţa cadrului legislativ, turiştii trebuie să respecte regulile.

”Turiştii trebuit să ştie că chiar dacă nu mai există cadrul legislativ pentru o perioadă, noi sperăm ca la jumătatea săptămânii viitoare să avem acest cadru legislativ, trebuie să respecte aceleaşi reguli. Cei care sunt asimptomatici sau care solicită externarea să meargă în izolare voluntară la domiciliu măcar 14 zile. Cei care se simt rău să se prezinte la unităţile de primire urgenţe, să evalueze starea lor de sănătate, un simptom respirator trebuie tratat şi trebuie suspicionat ca o infecţie cu Covid”, a spus el.

România atinge vârful pandemiei de coronavirus. Alte 555 de cazuri de COVID-19, confirmate în ultimele 24 de ore

Mercur iese din retrograd pe 18 octombrie 2021. Ce înseamnă și cum sunt afectate zodiile
Toată lumea a simțit că face un pas înapoi în toată această perioadă. Cu toate acestea,...
Horoscopul zilei de 18 octombrie 2021. Leii pun multă presiune pe ei. Află ce îți rezervă astrele
Horoscopul zilei de 18 octombrie 2021 spune că Leii pun multă presiune pe ei. S-au acumulat o...
Parteneri
Cele mai scumpe ținute ale Ducesei de Cambridge. Ce rochie purtată de Kate Middleton a costat sute de mii de dolari
Printre cele mai scumpe ținute ale Ducesei de Cambridge se numără rochii luxoase și paltoane elegante. Kate Middleton are mai multe case de modă la care apelează frecvent, ce au și prețuri pe măsura faimei. 
Catine.ro
Ultimele știri