Antena Căutare

Care este salariul pe care un medic de familie în câștigă în România în 2024. Ce sumă de bani primește pentru fiecare pacient

În prezent, în România, numărul medie de medici de familie se ridică la aproape 12.000, însă experții remarcă că acest cifra ar trebui să fie considerabil mai mare. Iată cât câștigă un medic de familie în România.

Care este salariul pe care un medic de familie în câștigă în România în 2024. Ce sumă de bani primește pentru fiecare pacient
Care este salariul pe care un medic de familie în câștigă în România în 2024. Ce sumă de bani primește pentru fiecare pacient | Shutterstock

Cu toate acestea, remunerațiile relativ modeste împiedică creșterea numărului de specialiști în acest domeniu, menținându-se sub nivelul necesar. De asemenea, este important de menționat că aproximativ trei sferturi dintre acești medici sunt femei, iar activitatea lor implică un volum considerabil de consultări, numărând zeci de milioane în fiecare an.

Care este salariul pe care un medic de familie în câștigă în România în 2024. Ce sumă de bani primește pentru fiecare pacient

Una dintre problemele majore este discrepanța semnificativă dintre numărul de medici de familie activi în zonele urbane și cei din mediul rural. În ceea ce privește remunerația, salariul unui medic de familie în România depinde de o serie de factori, cum ar fi experiența, locația, numărul de pacienți și gradul de implicare în activități suplimentare.

Citește și: Câţi bani câștigă Lidia Fecioru din bioenergoterapie. Răspunsul ei i-a uimit pe mulți

În general, remunerația variază între puțin peste 2.000 de lei pentru medicii aflați la început de carieră și peste 7.000 de lei pentru cei cu experiență și cu un număr mare de pacienți înregistrați.

Sistemul de remunerație pentru medicii de familie în România se bazează în mare parte pe încasările de la Casa de Asigurări de Sănătate, în funcție de numărul de pacienți asigurați și serviciile prestate. De asemenea, remunerația este influențată și de veniturile per serviciu.

În ceea ce privește remunerația pe pacient, un medic de familie primește un anumit punctaj pentru fiecare pacient înregistrat și asigurat, care se transformă apoi în venituri. Totuși, trebuie avută în vedere faptul că nu întreaga sumă obținută se reflectă direct în salariul medicului, deoarece acesta trebuie să acopere și alte cheltuieli, precum plata personalului auxiliar, utilitățile, chiria cabinetului și alte costuri de întreținere, potrivit observatornews.ro.

Citește și: Câți bani câștigă Irina Loghin la o nuntă sau un concert în 2024: „De banii aceștia spune și bancuri”

În comparație cu alte țări din Uniunea Europeană, medicii de familie din România se numără printre cei mai prost plătiți. De exemplu, un medic de familie din Polonia poate câștiga până la 1.700 de euro lunar, în timp ce în Germania un medic de familie poate ajunge să câștige chiar și peste 10.000 de euro lunar, în funcție de experiență și volumul de servicii oferite.

Această discrepanță salarială a condus la o migrație semnificativă a medicilor de familie români în alte țări, generând un deficit constant de specialiști în domeniu în țară.

ANPC a închis mai multe săli de fitness din București. Neregulile au fost descoperite recent, iar amenzile sunt uriașe... Rezultate Loto 15 februarie 2024. Numerele câștigătoare joi la 6/49, Joker, 5/40, Noroc, Super Noroc și Noroc Plus...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x