Antena Căutare

Care sunt cel mai bine plătiți angajați din România. Domeniile bănoase în care se câștigă sume mari la salariul net

În ce domenii oamenii ajung să câștige și până la 175.000 de mii de lei pe an. Află și pozițiile care oferă salarii consistente și beneficii numeroase.

Care sunt cel mai bine plătiți angajați din România. Domeniile bănoase în care se câștigă sume mari la salariul net
Anul 2022 a adus în sectorul IT un nou vârf din punct de vedere salarial, odată cu liberalizarea accesului candidaților români la alte piețe din regiune sau chiar de pe alte continente. | shutterstock

Cele mai bune oferte sunt în domeniul IT, pentru candidații cu poziții de Senior Devops Engineer. Angajații pot avea un salariu de până la 5.500 euro net și asigurare medicală, program de lucru flexibil, cursuri de dezvoltare personală, tichete de masă, dar și alte beneficii.

Ce domenii sunt bănoase în România

Tot cu salarii în jurul sumei de 5.000 de euro net sunt pozițiile Full Stack Developer sau Senior Java Developer, aceste locuri de muncă mai oferă și asigurare medicală, program de lucru flexibil, sprijin în reorientarea profesională internă și tichete de masă, potrivit Observator.

Candidații pentru poziția de NET Technical Lead pot obține un salariu cuprins între 3.000 și 5.000 euro, cu beneficii precum bonus de performanță, training, zile libere suplimentare și nu numai, potrivit aceleiași surse.

În România, câştigul salarial mediu nominal net a fost în luna aprilie, 2021, de 3.561 lei, în creştere faţă de luna precedentă cu 14 lei (+0,4%), iar valorile cele mai mari s-au înregistrat în activităţi de servicii în tehnologia informaţiei (inclusiv activităţi de servicii informatice (8.671 lei), iar cele mai mici în hoteluri şi restaurante (1.790 lei).

Citește și: Cu cât va crește salariul minim de la 1 ianuarie 2022

Alte domenii bănose la care salariul net este consistent

Însă, la fel de profitabile sunt și domeniile de management și coordonare, cei mai căutați fiind managerii de produse, vânzări sau cei din domeniul financiar.

Salariile oferite pentru aceste poziții variază între 2.000 de euro net în cazul unui manager în domeniul financiar și până la 4.500 de euro net în cazul unui manager de produs.

Beneficii: asigurarea medicală, tichete de masă, asigurare de viață și de accident sau deconturi pentru transport.

Citește și: Care sunt cele mai mari salarii de la FCSB. Câți bani scoate Gigi Becali din buzunar pentru salariile lui Tănase, Coman și Keșeru

Care sunt meseriile plătite cel mai bine în România

Privind topul celor mai bine plătite meserii din România observăm rezultate așteptate, top cele trei meserii bănoase sunt angajații din domeniul bancar, medicii primari și avocații.

I. Angajaţi în domeniul bancar - 140.000 de lei pe an

II. Medici primari - 150.000 de lei pe an

III. Avocaţii companii multinaţionale - 175.000 de lei pe an

Comparativ cu luna aprilie a anului precedent, câştigul salarial mediu nominal net a crescut cu 11,9%.

”În luna aprilie 2021, câştigul salarial mediu nominal brut a fost 5.804 lei, cu 19 lei (+0,3%) mai mare decât în luna martie 2021. Câştigul salarial mediu nominal net a fost 3.561 lei, în creştere faţă de luna precedentă cu 14 lei (+0,4%). Valorile cele mai mari ale câştigului salarial mediu nominal net s-au înregistrat în activităţi de servicii în tehnologia informaţiei, inclusiv activităţi de servicii informatice (8.671 lei), iar cele mai mici în hoteluri şi restaurante (1.790 lei)”, potrivit datelor INS.

Citește și: Câți bani a câștigat într-un an Alexandru Arșinel. Ce indemnizații primește și ce avere a acumulat actorul

Cum e viața într-o garsonieră de 11 metri pătrați: „Fac curat în 5 minute". O tânără din Cluj povesteşte cum se des... Ce este BA.2, ”sora mai mică” a tulpinei Omicron. Cât de periculoasă e și care sunt principalele simptome...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x