Antena Căutare

Președintele Colegiului Medicilor români a explicat care sunt cele mai expuse persoane în cazul infecției cu COVID-19

Președintele Colegiului Medicilor din București, medicul Cătălina Poiană, a explicat motivele pentru care persoanele supraponderale sau cu diabet sunt cele mai expuse în cazul infecției cu Covid-19 și cum se pot proteja, astfel încât să evite contactarea virusului mortal.

Într-un interviu acordat la Antena 3, președintele Colegiului Medicilor susține că bolnavii de diabet care se infectează cu Covid-19 au o evoluție mai severă a bolii, iar riscul decesului este dat de complicațiile frecvente.

"Diabetul zaharat reprezintă o situație care care pune pacientul la mare risc. COVID-19 nu reprezintă un risc mai mare pentru pacienții cu diabet zaharat decât îl reprezintă spre exemplu alte infecții ale tractului respirator sever de origine bacteriană sau de origine virală, dar este evident faptul că pacienții cu diabet zahharat au și o evoluție mai severă, că de-a lungul evoluției pot apărea mai multe complicații și pot să aibă un grad mai mare de mortalitate și în general un pacient COVID-19 pozitiv cu diabet zaharat are mai multe șanse să ajungă în serviciile de reanimare decât un pacient fără diabet", explică medicul.

Citește și: Pacienții vindecați de Covid ar putea fi din nou internați în spitale. Medicul Virgil Musta: "Pot rămâne cu leziuni pulmonare grave"

Risc de evoluție severă a virusului în cazul pacienților cu diabet sau boli de inimă

Diabetul, ca și bolile cardiovasculare, ca și unele neoplazii sau unele boli pulmonare cronice pun pacienții la risc de a avea o evoluție mai severă în cadrul unei nefericite contactări a infecției cu acest nou tip de coronavirus", a mai spus prof. dr. Cătălina Poiană.

Marcel Vela a recunoscut! Polițiștii nu mai dau amenzi românilor până pe 15 mai: "Au fost aplicate doar câteva aver... Mărturiile doctorului Virgil Păunescu: "M-am vaccinat împotriva Covid-19, funcționează!" În două săptămâni are...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x