În plină epidemie de pestă porcină, un alt pericol pândeşte. Carne infestată cu trichineloză. În Dâmboviţa, parazitul a fost găsit la mai multe animale. Cum în această perioadă sute de mii de porci sunt sacrificaţi pentru masa de Crăciun, veterinarii recomandă doar furnizorii autorizaţi.
Este anunţul care a alertat ajutorităţile sanitar-veterinare din judeţul Dâmboviţa. În pragul sărbătorilor, când oamenii au început să îşi taie porcii pentru masa de Crăciun, într-o gospodărie din Corbii Mari, două animale au fost despistate cu trichineloză.
Fermierul din Dâmboviţa a făcut analiza de trichineloză pentru a fi sigur de carnea pe care urma să o consume de Crăciun.
Însă, în plină epidemie de pestă porcină, mulţi crescători îngroziţi de ideea că ar putea rămâne fără porci, au sacrificat animalele pe ascuns, fără să mai treacă pe la un laborator. Aceştia riscă acum să consume carnea infestată. Parazitul nu cedează la îngheţ sau la procedeele de sărare şi afumare.