Antena Căutare

Carnea de pui este preferata romanilor: Preturile pe kilogram, in functie de regiune

Carnea de pui este nelipsita de pe mesele romanilor. Potrivit unui studiu, doua treimi dintre romanii de la oras consuma zilnic carne de pui. Intr-o luna, ajungem sa mancam si trei kilograme. Asta pentru ca, sunt de parere consumatorii, carnea de pui este mai ieftina si mai sanatoasa decat cea de porc sau vita.

In mainile unei gospodine, un pui de un kilogram se transforma in trei feluri de mancare. O ciorba, o tocanita, iar in zile speciale, pulpele - o friptura savuroasa Cel mai apreciat de consumatori este pieptul, potrivit unui studiu recent.

Carnea de pasare e cea mai usoara, asta toata lumea stie. Intr-o luna, un roman pune in supe, pe gratar sau in shaorme aproape trei kilograme de carne de pui. 70% dintre romani consuma carne de pui in fiecare zi.

Sanatatea e un prim aspect. Al doilea ar fi pretul. In unele zone din tara, un kilogram de carne de pasare costa intre 8 si 8,5 lei. Cel mai scump se vinde in Iasi, unde un kilogram poate ajunge si la 15 lei. Oricum, mai putin decat carnea de porc, care se vinde cu peste 17 lei kilogramul.

In aceste zile, are insa un concurent serios. Cat ar fi de sanatos puiul, parca nu merge la fel de bine in carnati, toba si sarmale, ca porcul.

Preturi carne de pui

Teleorman - intre 8 si 8,5 lei
Timis - intre 8 si 15 lei
Tulcea - intre 9 si 14 lei
Alba - intre 8 si 14 lei
Bucuresti - intre 12,5 si 13,5 lei
Iasi - intre 10,5 si 15,2 lei
Prahova - intre 10,5 si 15,2 lei
 

Multinationalele se bat pe absolventii universitatilor din Romania... Crestinii il praznuiesc astazi pe Sfantul Nicolae...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x