FOCAR DE INFECȚIE într-o piață din Capitală! Carnea şi lactatele, „protejate” doar de icoane

 

În ciuda temperaturilor mult peste valorile normale, într-o piaţă din Capitală, carnea şi produsele lactate sunt ţinute în condiţii periculoase, acestea fiind „protejate” doar de icoane ce se află în preajma lor.

Deşi autorităţile au confiscat sute de kilograme de marfă şi au dat amenzi, vânzătorii nu şi-au schimbat obiceiurile. În vechea hală de la Obor, se renovează de zor, chiar în faţa vitrinelor cu carne. Este mizerie peste tot, dar, cu toate acestea, nimeni nu pare deranjat de haos. 

Ca o ironie, singura care pare să „vegheze" la sănătatea clienţilor este o icoană aşezată într-o vitrină cu lactate, alături de alte obiecte.

„La produsele care conţin proteine şi aici ne referim la ouă, carne, produse lactate-în special brânză şi, semipreparate, nu ne jucăm, pentru că tendinţa şi capacitatea de înmulţire a bacteriilor este fulminantă, mai ales la temperaturi de peste 25 de grade”, a spus nutriționista Lygia Alexandrescu.

Doar în prima jumătate a anului, inspectorii sanitar veterinari au făcut aproape două mii de controale în pieţele şi magazinele din Capitală şi au dat zeci de amenzi. Majoritatea vânzătorilor depozitau carne, ouă, dar şi lactate în condiţii periculoase. facebook whatsapp twitter pinterest
PARTENERI
PREMIUM

Mai multe