Antena Căutare

Casa Poporului rămâne fără zidurile care o înconjoară. Românii se vor putea plimba în grădinile Palatului Parlamentului

E oficial! După ani de dispute, cad zidurile Casei Poporului. Proiectul care presupune reamenjarea spaţiului din faţa Palatului Paralemetului a demarat astăzi. Cea mai mare clădire din Europa va fi înconjurată de o grădină impresionantă ce va costa un milion de euro.

Casa Poporului rămâne fără zidurile care o înconjoară. Românii se vor putea plimba în grădinile Palatului Parlamentului Galerie
Casa Poporului rămâne fără zidurile care o înconjoară

Zidul gros din jurul Palatului Parlamentului va dispărea, iar curtea clădirii ar urma să devină un parc în care cetăţenii să se plimbe cât e ziua de lungă.

Spațiu verde de dimensiuni impresionante la Palatul Parlamentului

Dealul pe care se află astăzi Palatul Parlamentului este în general o creație a naturii, având o înălțime inițială de 18 m, dar partea dinspre Bulevardul Libertății este înălțată în mod artificial.

Citește și: Incredibil! Cât valorează Casa Poporului! Guvernul a făcut anunțul

Căldirea se află pe locul 2 în lume la capitolul „cele mai costisitoare, lipsite de suces și rușinoase proiecte de arhictectură făcute vreodată", clasament realizat de cel mai vizitat site de arhitectură din lume, ArchDaily. Deși a costat și costă enorm, 70% este nefolosită, mare parte nefiind structurată pentru nevoile indivizilor, ci pentru dorințele megalomanice[ ale lui Ceaușescu, cultul personalității punându-și amprenta pe acest edificiu, se arată în descrierea eficiliului devenit un simbol al Bucureștiului.

Preotul Constantin Necula a transmis un mesaj emoționant pentru credincioșii români: "Cu toții ne îmbrăcăm în icoan... Focar de Covid-19 la Iași! 39 de copii au fost confirmaţi cu noul coronavirus...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x