Antena Căutare

Cât a ajuns să coste un Alendelon în 2024. Vestitul cojoc este la mare căutare după decesul actorului

Cojocul Alendelon a reformat moda românească începând cu 1965, când românii așteptau chiar și opt luni pentru a intra în posesia unui astfel de obiect vestimentar. Iată cu cât se vinde acum, după decesul celebrului actor.

Galerie
Articolul vestimentar inspirat de celebrul actor a fost foarte popular printre români | ProfiMedia

Pe data de 18 august 2024 lumea cinematografiei a pierdut un mare actor. Alain Delon a încetat din viață la vârsta de 88 de ani.

Acesta a lăsat însă în urmă un obiect vestimentar foarte popular nu doar printre români, ci și în lume. În anii '70, într-o fabrică la Orăștie, a început să se producă cojocul denumit Alendelon.

Citește și: Alain Delon, discurs emoţionat la primirea trofeului Palme d'Or de onoare: Mă gândesc la Mireille şi la Romy

Acesta era extrem de râvnit atât de români, cât și de stărini. Existau liste de așteptare și, la vremea respectivă, putea să coste chiar și cât zece salarii medii, adică între 2.000 de lei și 3.000 de lei.

Articolul continuă după reclamă

Citește și: Alain Delon a murit. Actorul francez avea 88 de ani. Anunțul făcut de familie: „S-a stins din viaţă în linişte”

Românii s-au îndrăgostit de cojocul purtat de Alain Delon în filmul A fost cândva un hoț. Pelicula a intrat în cinematografele din România începând cu 1965. Acolo a fost observat cojocul, iar producere lui a devenit un real succes. Oamenii așteptau chiar mai bine de jumătate de an pentru a intra în posesia cojocului. Totodată, aceștia erau nevoiți să-și procure singuri materialele.

„Alendelon” a intrat chiar și în dex, ca „Tip de haină de piele îmblănită”. Acesta era un palton cu o croială draeptă 3/4, la un singur rând de nasturi. Avea buzunare aplicate, revere scurte și un guler lat.

Citește și: Povestea tragică al lui Ari Boulogne, fiul nelegitim al lui Alain Delon. Bărbatul a fost găsit mort în propria casă

Cât a ajuns să coste un Alendelon în 2024. Vestitul cojoc este la mare căutare după decesul actorului

În 2024, odată cu moartea celebrului actor, românii și-au adus aminte de renumitul cojoc. Cei care le mai aveau prin dulapuri au început să le scoată de la naftalină și să le posteze în mediul online.

Citește și: Alain Delon a împlinit 87 de ani. Cum arată și cu ce se ocupă „idolul femeilor”, după ce s-a retras din viața publică

De asemenea, mulți le-au urcat pe site-uri specifice pentru a le vinde. Astfel, potrivit unei surse, un alendelon nou, nepurtat, păstrat în condiții optime a ajuns să coste chiar și 1.400 de lei.

Citește și: Vestea tristă a acestei dimineți! Familia marelui actor francez Alain Delon a făcut un anunț la care nimeni nu se aștepta

Cu toate acestea există și variante mai ieftine, în funcție de starea în care se află cojocul respectiv. Astfel că, un alendelon se poate achiziționa și la prețul de 500 de lei.

Citește și: Frank Henry, francezul care a gătit pentru Madonna și Alain Delon, a venit la „Chefi la cuțite”

Acest cojoc încă duce cu gândul la unul dintre cei mai șarmanți actori. Alain Delon a fost unul dintre cei mai carismatici actori. Acesta a jucat în peste 140 de filme și a fost iubit atât de femei, cât și de bărbați.

Citește și: Alain Delon, criticat pentru comentarii despre femei şi susţinerea extremei drepte. Cannes îşi menţine decizia de a-i acorda Palme d’Or onorific

Actorul a jucat în primul film la vârsta de 22 de ani și s-a retras din viața publică în 2017.

Un an de la tragedia de la 2 Mai. Ce spun părinții victimelor despre pedeapsa celui care le-a ucis copiii... O femeie care avea pensia 1.900 de lei a primit la recalculare peste 10.000 de lei. Care ar fi explicația...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 14 septembrie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Mariei Cârneci
Hello Chef sezonul 7, 14 septembrie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Mariei Cârneci Sambata, 14.09.2024, 14:57
Premierele toamnei în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


x