Antena Căutare

Cât costă mâncarea în Elveția și care este salariul minim. O româncă a arătat prețurile din supermarket

O româncă a arătat ce preț au alimentele din Elveția. Femeia a realizat un videoclip în care arăta cât costă produse ca lapte, unt, ouă, carne, ciocolată, sau cafea, în această țară.

Colaj cu mâncare
O româncă a povestit cât este salariul minim în Elveția și cât costă mâncarea | Shutterstock & TikTok

O româncă a făcut turul unui supermarket din Elveția, precizând prețurile celor mai uzuale produse. Femeia a spus că salariul minim pentru o oră de muncă în Elveția este de 122,32 RON. Românca a publicat videoclipul pe TikTok, reușind să atragă atenția conaționalilor.

Citește și: Un român a plecat în Olanda pentru a-și face cumpărăturile și pentru a compara prețurile cu cele din România. Câți bani a cheltuit

Românca a arătat că la un supermarket din Eleveția 10 ouă costă 40 de lei, laptele bio costă 10 lei. 30 de lei costă un kg de cafea din cea mai ieftină, 18 lei costă un pachest de unt și 100 de lei costă un pui. Cea mai ieftină ciocolată elevețioană costă 8 lei.

Citește și: Urzicile, mai scumpe decât carnea. Nu este singura legumă care depășește prețul acestui aliment

Ce prețuri sunt în supermarketurile din Elveția

„Nu-i o țară ieftină, dar cred că se compensează. Desigur, prețurile sunt mai mari decât în Germania, dar și salariul minim brut este în jur de 24 de franci pe ora. Un lapte Bio, 1.95 franci, 10 ouă bio, 7.95 franci, iaurturi marca proprie, 0.60, untul care nouă ne place foarte mult, pentru 200 de grame, 3.6 franci. Un kg din această cafea e aproape 17 franci, un kg de cafea marca proprie, 6 franci. La carnea de vită prețurile încep de la 33 de franci", a spus românca pe TikTok, potrivit observatornews.ro.

Citește și: Cât costă un kilogram de roșii românești! Prețul din piețe îi poate lua prin surpindere pe mulți

Carnea este scumpă în Elveția, însă femeia atrage atenția asupra calității superioare.

"Un pui costă 20 de franci, dar într-adevăr calitatea cărnii de aici este foarte bună. Desigur, dacă va orientați către oferte sau către marca proprie a supermarketului, atunci kilogramul de pui este 7.35 franci. E foarte puțin. 10 kg de zahăr la promoție, 9 franci. Pentru ciocolată elvețiană, cel mai mic preț e 1.6 franci.", a spus femeia.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Videoclipul a strâns sute de reacţii şi comentarii din partea românilor care au scris că preţurile sunt aproape la fel ca în România, deşi salariile sunt foarte diferite.

"Prețuri ca în România, dar salarii de pe altă planetă", este reacţia unuia dintre ei.

Rezultate Loto azi, 28 martie 2024. Numerele câștigătoare joi la 6/49, Joker, 5/40, Noroc, Super Noroc și Noroc Plus... În curând, ceasurile vor fi date cu o oră înainte. Când revenim la ora de vară...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x