Bogate în vitamine și antioxidanți, roșiile contribuie la menținerea unei diete echilibrate, iar românii le aleg tocmai din acest motiv pentru a le consuma la aproape la fiecare masă.
Pentru un moment, majoritatea roșiilor de pe piața sunt importate din alte țări, urmând ca în următoarea perioadă să-și facă apariția în magazine și la tarabe și cele românești.
Iată ce spun specialiștii despre prețul cu care urmează să se vândă roșiile crescute în România.
Prețul unui kilogram de roșii românești!
Cel mai mare producător din Buzău a anunțat faptul că primele tomate din solarii s-au copt și că urmează să ajungă în magazine și tarabe în perioada imediat următoare. Cu toate că vestea îi bucură pe cetățeni, nu mulți dintre ei și-au mai păstrat zâmbetul pe buze atunci când au aflat cât de mult poate să coste acum un singur kilogram de roșii românești.
Pentru că producătorii au încălzit solariile pe toată perioada iernii, iar costurile sunt imense, prețurile din această primăvară vor cunoaște creșteri semnificative la majoritatea legumelor. Față de anul trecut, în perioada următoare se așteaptă o creștere a prețului cu 10% mai mare.
Potrivit Antena 3 CNN, Buzoianul Mircea Tatu este un producător care a plantat roșii pe o suprafață de mai bine de 4000 de metri pătrați pe care a încălzit-o pe tot parcursul perioadei friguroase. Fermierul susține că roșiile din solariile lui vor ajunge pe tarabe începând cu jumătatea lunii martie.
Totodată, producătorul din Buzău susține faptul că prețul unui singur kilogram de roșii este unul piperat pentru că reflectă cheltuielile mari pe care le-a avut atât cu încălzirea spațiilor de lucru, cât și cu lucrările agricole realizate în mod natural.
Pentru o singură zi de încălzire, fermierul cheltuie 2500 de lei, iar singura metoda prin care acesta poate să fie mulțumit cu producția sa este de a crește prețul tomatelor.
Dacă anul trecut prețul unui kilogram de roșii românești abia apărute se ridica la suma de 33 de lei, conform informațiilor oferite de agricultori, anul acesta va putea ajunge chiar la suma de 37 de lei.
Iată cum arată roșiile românești din solariile producătorului din Buzău, Mircea Tatu:
În prezent, producătorii locali nu au încetat încălzirea solariilor pentru că luna în curs este una destul de friguroasă încă pentru legume.
Solariile sunt construite pentru a oferi un mediu controlat prin care roșiile să crească și să se coacă rapid, dar într-un mod natural. Prin intermediul acestor spații de lucru, agricultorii reușesc să controleze temperatura, umiditatea din aer, dar și lumina venită de la soare. Tomatele cresc sănătos într-un astfel de mediu pe tot parcursul anului indiferent de vremea de afară, atât timp cât în solarii este o temperatură adecvată creșterii lor.
Citește și: Cât a ajuns să coste un apartament cu două camera în Rahova. Prețul locuințelor din București în 2024
Flamingo în România! Păsările au fost surprinse pe Lacul Techirghiol... Revoltă în rândul părinților după ce au aflat că Erika Isac, interpreta piesei Macarena, va cânta la Balul Bobocilor, în...