Antena Căutare

Cât costă o expediție la bordul navei OceanGate, cea care a dispărut în Oceanul Atlantic. Persoane influente se aflau la bord

Un submarin operat de OceanGate este dispărut de duminică în apele Oceanului Atlantic. La bord erau cinci persoane care plecaseră într-o expediție spre epava Titanicului. Cât costă o astfel de excursie.

colaj foto submarin OceanGate Galerie
Submarinul OceanGate dispărut în Oceanul Atlantic duminică | Profimedia

În urmă cu două zile, cinci persoane s-au aventurat într-o expediție la bordul submarinului OceanGate pentru a vedea epava Titanicului, nava care s-a scufundat în 1912. Nava zace pe fundul Oceanului Atlantic la aproape 4000 de metri adâncime.

Presa internațională scrie că expediția a început duminică dimineață la aproximativ 1.450 de kilometri de Cape Cod, Massachusetts, SUA. La o oră și 45 de minute de la coborârea în adâncuri, submarinul nu a mai dat niciun semn, pierzând contactul cu nava care l-a transportat la fața locului. Operațiunile de căutare au început imediat, oficialii Gărzii de Coastă estimând că submersibilul are rezerve de oxigen pentru un interval de timp între 70 și 96 de ore. Cu toate acestea, operațiunea de căutare este una dificilă, nava fiind la mii de metri sub apă.

Un submarin a dispărut în Oceanul Atlantic în timpul expediției de explorare a Titanicului. Hamish Harding, printre cei dispăruți

Suma uriașă de bani pe care au scos-o din buzunar cei care au plecat în expediția spre Titanic

Vasul dispărut cu cinci persoane la bord face parte din OceanGate Expeditions. A fost construit din titan și fibre de carbon și poate coborî la adâncimi de până la 4.000 de metri. Nava este concepută pentru excursii de opt zile pe fundul oceanului, dar având în vedere că acum nu este de găsit, specialiștii spun că submarinul asigură condiții de viață pentru patru zile.

OceanGate Expeditions cere clienților 250.000 de dolari (195.270 de lire sterline) pentru un loc în expediția de opt zile pentru a vedea Titanicul. Locul faimoasei epave se află la aproximativ 600 km (370 mile) de coasta Newfoundland și este împărțit în două părți, cu prova și pupa separate de aproximativ 800 m (2.600 ft). Un câmp imens de resturi înconjoară nava spartă. Astfel, o scufundare completă până la Titanic durează opt ore.

Excursia de opt zile era destinată să includă un obiectiv științific, inclusiv studierea descompunerii epavei.

La bordul navei dispărute se aflau miliardarul Hamish Harding, ceo-ul OceanGate Stockton Rush, exploratorul francez Paul-Henry Nargeolet și femeia de afaceri Shahzada Dawood alături de fiul ei.

Ce spune o persoană care a mers în expediție despre călătoria cu submarinul: „Eram conștienți de pericole”

Mike Reiss, unul dintre cei care a călătorit în trecut pentru a vedea Titanicul cu un submersibilul OceanGate, spune că este "remarcabil" cât de elementară și simplă este întreaga operațiune.

„Eram cu toții conștienți de pericolele pe care le presupune această operațiune”, spune el, adăugând că a trebuit să semneze în prealabil un contract în care se menționa de trei cuvântul „moarte” pe prima pagină.

Un submarin a dispărut în Oceanul Atlantic în timpul expediției de explorare a Titanicului. Hamish Harding, printre cei ... Evaluare Națională 2023. Ce subiecte au avut de rezolvat elevii de clasa a 8-a la matematică. Vezi aici baremul de corec...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x