Antena Căutare

Un submarin a dispărut în Oceanul Atlantic în timpul expediției de explorare a Titanicului. Hamish Harding, printre cei dispăruți

Un submarin a dispărut în Oceanul Atlantic în timpul unei expediții care explora Titanicul. Printre cele cinci persoane dispărute, la bordul navei se afla și magnatul Hamish Harding. Vestea dispariției a fost dată și de fiul său vitreg. Ce spun autoritățile despre procedurile de căutare.

colaj foto Hamish Harding și submarinul Ocean Gate Galerie
Hamish Harding era la bordul submarinului scufundat în Oceanul Atlantic | Profimedia

Un submarin a dispărut în oceanul Atlantic în timpul unei excursii de explorare a epavei Titanic. Mai mulți afaceriști și persoane se aflau la bordul navei, iar acum sunt căutați cu disperare de autorități. Printre cei dispăruți se afla și Hamish Harding, un miliardar din Marea Britanie în vârstă de 58 de ani care avea legături strânse cu Jeff Bezos, fondatorul Amazon.

Cine sunt persoanele de la bordul submarinului dispărut în timpul expediției în Oceanul Atlantic

Submarinul care s-a scufundat duminică dimineață în timpul unei excursii de explorare a Titanicului avea la bord cinci persoane, potrivit Gardei de Coastă din America, scrie BBC.

Stockton Rush, directorul executiv al OceanGate, firma din spatele scufundării, exploratorul francez Paul-Henry Nargeolet, sunt două dintre persoanele despre care se știe că ar fi fost la bordul navei. De asemenea, se mai știe că exploratorul Hamish Harding și femeia de afaceri Shahzada Dawood precum și fiul ei erau la bordul navei.

Hamish Harding anunțase pe 18 iunie că urmează să se alăture celei mai recente expediții OceanGate spre Titanic. El a publicat pe mai multe conturi de socilizare imagini de la o scufundare înainte de expediția în sine. Miliardarul a spus că echipa de pe vas include „câțiva exploratori legendari, dintre care unii au făcut peste 30 de scufundări pe RMS Titanic încă din anii 1980”.

Fiul vitreg al omului de afaceri a publicat un mesaj în mediul online la scurt timp de la aflarea veștii că submarinul nu este de găsit.

„Gândurile și rugăciunile mele sunt pentru tatăl meu vitreg Hamish Harding, al cărui submarin a dispărut în timp ce explora Titanicul. Operațiunea de căutare și salvare este în plină desfășurare”, a scris Brian Zas pe pagina sa de socializare.

Unde s-a scufundat submarinul din expediția OceanGate spre Titanic

Potrivit ultimelor informații, submarinul a dispărut de pe radare la o oră și 45 de minute după ce s-a scufundat în adâncuri.

Echipele de căutare spun că procedurile de căutare sunt grele, mai ales că locația este una îndepărtată.

„Va fi extrem de dificil să găsim submarinul din cauza dimensiunilor sale și a faptului că se află în mijlocul unui câmp de resturi”, spune Frank Owen, fostul director al proiectului australian de salvare și evacuare a submarinelor.

El mai spune că atunci când Titanicul s-a scufundat, părți ale navei s-au scufundat odată cu el, dar nu toate în același loc.

„Este ca și cum ai căuta o mină într-un câmp minat”, a declarat el pentru BBC. Referindu-se la cât de adâncă este epava Titanicului, Owen avertizează că este "mult peste" capacitățile de adâncime ale multor sisteme de salvare.

(P) Tarifele parcării în incinta Aeroportului Henri Coandă îți dau fiori? OTP Parking are cea mai bună soluție pentru ti... Cât costă o expediție la bordul navei OceanGate, cea care a dispărut în Oceanul Atlantic. Persoane influente se aflau la...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x