Antena Căutare

Cat costă taxa de pod de la Feteşti în 2023. Autoritățile au anunțat că urmează să fie reintrodusă zilele următoare

Lucările de reabilitare la podul de la Fetești s-au încheiat, iar acest lucru înseamnă că soferii nu vor mai fi scutiți de achitarea taxei de pod. Cât trebuie să scoată soferii din buzunar pentru un drum dus-întors pe pasaj.

imagini cu podul de la fetesti Galerie
Cat costă taxa se pod de la Feteşti în 2023. Pasajul care traversează Dunărea peste brațul Borcea se redeschide pe vineri, 14 iulie 2023 | Shutterstock

După o perioadă în care șoferii au fost scutiți de plată, autoritățile au anunțat că taxa de pod de la Fetești urmează să fie reintrodusă în zilele care urmează. Potrivit informațiilor, achitarea taxei de traversare a podurilor dunărene de la Feteşti - Cernavodă redevine obligatorie pentru participanţii la trafic, începând din această vineri, 14 iulie 2023, de la ora 12 noaptea.

Cât a ajuns să coste taxa de pod de la Fetești în 2023. Cât scoți din buzunar pentru un drum dus-întors

După ce timp de o lună și jumătate, circulația pe pod s-a făcut doar pe o bandă, din cauza lucrărilor de reabilitare, CNAIR a anunțat că aceasta revine la normal, iar taxa de pod va reintra în vigoare.

Informația este cu atât mai importantă cu cât podul care traversează Dunărea peste brațul Borcea este extrem de circulat de toți cei care se deplasează spre litoralul românesc, mai ales în plin sezon estival.

„Menționăm faptul că defectele structurale la tablierele din beton armat ale podului peste brațul Borcea, calea 2, au fost evaluate prin carotare încă din vara anului 2022. Experții responsabili de interpretarea rezultatelor de laborator, au solicitat încă o evaluare a betonului suprastructurii, după decopertarea straturilor căi și a betonului de pantă.

Astfel, în luna martie 2023 a avut loc ultima evaluare a stării de degradare a suprastructurii de beton armat a podului. După interpretarea ultimelor rezultate, experții au luat decizia de a spori cantitățile de beton structural necesare a fi înlocuite”, au precizat reprezentanții CNAIR, pentru Observatornews.ro.

Așadar, taxa de pod de la Fetești în 2023 este destul de mare și diferă în funcție de autoturism, dar și de numărul de treceri peste pod. Pentru un autoturism normal, cu o greutate mai mică de 3.5 tone, prețul unei treceri este de 13 lei, iar un drum dus-întors ajunge 26 de lei.

În cazul în care soferii fac de mai multe ori drumul pot opta și pentru varianta de varianta de 20 de treceri care pentru care scot din buzunar 208 lei pentru. În acest conext, o trecere depășește puțin suma de 10 lei.

Pentru vehiculele de mare tonaj cumprins între 3.5 și 12 tone, o trecere costă 47 lei, două treceri 94 de lei și 20 de treceri 818 lei.

În cazul autobuzelor și al camioanelor, cu 3 axe, care depășesc 13 tone, taxa de pod de la fetești este 64 de lei pentru o trecere, 128 de lei pentru două și ajunge la 1114 lei, pentru 20 de treceri, în timp ce soferii camioanelor mai grele de 12 tone cu 4 axe, soferii plătesc 91 lei pentru o trecere, 182 de lei pentru două treceri și 1584 de lei pentru 20 de treceri.

Citește și: Ce trebuie să faci pentru a răci mașina mai repede, pe timp de vară. Greșeala făcută de șoferi ce poate defecta aerul condiționat

Cum poți plăti prin SMS taxa de pod de la Fetești

Fie că se îndreptă către litoralul românesc, sau trec podul de la Fetești cu treabă, toți șoferii sunt nevoiți să plătească taxa de pod. Cu toate acestea, pentru a evita cozile interminabile, aceștia au la dispoziție o variantă alternativă de plată.

Cea mai la îndemână metoda de a plăti taxa de pod de la Fetești este prin SMS. Pentru asta, trebuie sa trimiti un SMS la numarul 7577 care să conțintă numărul de înmatriculare și categoria autovehiculului.

Ulterior, veți primi prin SMS un mesaj generat automat în care sunteți vă este solicitat să confirmați plata pentru datele furnizate.

Pentru a confirma ca datele sunt corecte veți fi nevoiți să trimiteți un noi SMS la 7577 cu textul DA. În final, veți primi mesajul de confirmare pentru emiterea peajului, seria, dar si durata acestuia de valabilitate.

De menționat este că achitarea taxei prin SMS se poate face în avans sau până la ora 24:00 a zilei următoarei trecerii. De asemenea, dacă alegeți această variantă de plată, la punctul de trecere din zona stației de la Fetești trebuie să alegeți benzile 2 si 3 de circulație.

Citește și: La ce folosește, de fapt, acest mic spațiu de pe interiorul portierei de la mașină. Mulți șoferi sunt uluiți să afle abia acum

Vezi mai multe ştiri de ultimă oră pe observatornews.ro

Scriitorul Milan Kundera a murit! Autorul care era denumit „un monstru al literaturii” a lăsat în urmă o operă impresion... Rezultate Loto 13 iulie 2023. Numerele câștigătoare de joi la 6/49, Joker, 5/40, Noroc, Super Noroc și Noroc Plus...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 4 mai 2024. Leoo Dumitru i-a provocat pe chef Samuel și Roxana Blenche la un nou duel. Ce rețete trebuie să prepare
Hello Chef sezonul 7, 4 mai 2024. Leoo Dumitru i-a provocat pe chef Samuel și Roxana Blenche la un nou duel. Ce rețete trebuie să prepare Sambata, 04.05.2024, 16:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x