Antena Căutare

Cât costă traiul pentru o lună în Spania. Un român plecat la muncă a notat cheltuielile lunare: „Ați vrut Spania”

Spania este una dintre țările în care românii preferă să se simtă bine în vacanță, dar să și munceasă. Ei se simt ca acasă, mai ales când trag linie la final de lună.

colaj bărbat cu pixul în mână și bonuri în fața unui calculator și mâni de bărbat care țin un portofel din care se văd bancnote de euro Galerie
Un român a făcut publică lista sa de cheltuieli lunare în Spania | Shutterstock

Potrivit unei publicații, în perioada 2020 - 2021, Ministerul Muncii din România a declarat că aproximativ 1,3 milioane de români s-au întors definitiv în țară.

Pe lângă restricțiile de circulație din pandemie și încetarea unor activiăți economice în varii diverse, s-a adăugat și faptul că pe mulți dintre ei îi doborau cheltuielile lunare în țara de adopție.

Citește și: Doi tineri spanioli uluiți de Transfăgărășan. De ce spun că excursia le-a schimbat viața

Cât costă traiul pentru o lună în Spania

Un român a publicat lista de cheltuieli necesare într-o lună, care însumează 1880 de euro: „Restul, dacă ne mai trebuie, ne împrumutăm. Ați vrut Spania, luați Spania”, a scris acesta la finalul listei.

Acesta și-a intitulat lista „Viaț în Spania”, iar la cheltuieli a notat strictul necesar:

- 500 de euro pentru chirie

- 60 de euro pentru lumină

- 40 de euro pentru internet

- 60 de euro pentru cominitate, locuind la bloc

- 300 de euro pentru rata la mașină

- 50 de euro pentru apă

- 200 de euro pentru țigări

- 500 de euro pentru mâncare

- 150 de euro pentru motorină sau benzină

- 20 de euro pentru internetul pe telefon.

Citește și: Un bărbat a mâncat de 20 de ori în restaurante de lux fără să achite nota. Cum a fost posibil

La finalul lunii, românul rămâne cu un gust amar după ce își plătește toate contribuțiile.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Reacțiile la postarea sa nu au întârziat să apară. Mulți conaționali sugerându-i să se întoarcă în țară, în timp ce alții i-au transmis că în România nici nu și-ar fi permis să aibă astfel de cheltuieli. De asemnea, nu au lipsit nici sfaturile în privința a ceea ce ar trebui să facă pentru a scădea din cheltuielile lunare, precum renunțarea la fumat.

Citește și: Cât câștigă un român ca șofer de Uber în Spania. „Vreau să vă spun să vă gândiți de două ori”. Bărbatul a devenit viral pe TikTok

„În România, prețurile sunt ca-n alte țări, iar salariile și pensiile sunt de toată jena! Nu mai bateți câmpii, nu există comparație...!” scrie un urmăritor.

„Dacă este așa de greu câți dintre cei plecați s-au întors acasă în România??????!!!!” sau „Păi dacă atâta faceți, atât primiți! Dacă făceați o facultate de programator, nu duceați lipsă!!! Un bun programator are 8mii – 10 mii de euro.. E tot una cu tine???”, ori „Cui nu-i place să nu stea în Spania, nu e obligat. Dacă crede că se câștigă mai mult în România e alegerea fiecăruia”.

Citește și: Cuplul celebru care a oferit un spectacol „interzis” pe plajă. Și-au dat frâu liber imaginației sub privirile tuturor | FOTO

Dar și: „Păi și în România plăteam chirie.. si unde stăteam… scara blocului mirosea numai a urină… era prin Drumul Taberei.. sector 6…acum 9 ani..plăteam 350 euro un ap cu 3 camere…”

Cu toate acestea, românii aleg să plece în străinătate pentru a avea parte de un trai decent sau mai decent decât și-ar putea permite în țară. Printre cele mai căutate sunt Marea Britanie, Italia și Spania.

Ajut eu! Cea mai mare platformă în care accelerăm visuri! Donații de peste 200000 de Euro pentru poveștile din platforma... Reprezentanții de la Ferma Dacilor, care a ars de Crăciun, prima reacție după tragicul eveniment. Ce mesaj dureros au tr...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x