La fel şi castraveţii sau capşunele. Cumpărătorii, oricum mai puţini din cauza restricţiilor de circulaţie, admiră marfa dar numai câţiva îşi pun şi în pungă. Mai mult de poftă.
Un kilogram de roşii autohtone se vinde zilele acestea şi cu 25 de lei. Mai mult decât costă un kilogram din carne de porc de calitate superioară. Un preţ mai accesibil au castraveţii care se dau cu 5 lei pe kilogram.
Citește și: Cât costă un kilogram de căpşuni româneşti
Legumele românești de sezon sunt foarte scumpe
La sfârşit de aprilie, legumele româneşti sunt vedetele tarabelor. În cea mai mare piaţă din Capitală, comercianţii aşază marfa bogată în spatele panourilor de protecţie. Şi au explicaţia pregătită pentru preţul afişat.
Comercianţii spun că după jumătatea lunii Mai, preţurile ar putea să se înjumătăţească la roşiile autohtone. Producătorii nu vor mai avea cheltuieli cu încălzirea serelor, iar odată cu ridicarea restricţiilor de circulaţie, transportul spre pieţe va fi mai facil