Live acumNeatza cu Razvan si Dani
Prime Time 20:30Chefi la Cutite

Cât va dura o oră de curs a elevilor, în noul an școlar. Anisie: Vom face ca la examenele naționale

Cât va dura ora de curs la școală, în noul an școlar? Ministrul Educației, Monica Anisie, a precizat că programul elevilor va fi unul normal, însă se ia în calcul realizarea circuitelor în cadrul unităţilor de învăţământ la venirea copiilor, după modelul aplicat la examenele naţionale.

Cât va dura o oră de curs a elevilor, în noul an școlar

Ministrul Educaţiei, Monica Anisie, a declarat, miercuri, că programul elevilor la şcoală va fi unul normal, cu ora de curs de 45 sau 50 de minute, menţionând că se ia în calcul realizarea circuitelor în cadrul unităţilor de învăţământ la venirea copiilor, după modelul aplicat la examenele naţionale.

"Ora va dura ca şi până acum, fie 45 de minute, fie 50 de minute. Programul este normal, însă luăm în calcul ca venirea copiilor la şcoală să se facă în aşa fel încât să nu se întâlnească unii cu ceilalţi, exact aşa cum am făcut şi la examenele naţionale, să se realizeze şi acele circuite în cadrul unităţilor de învăţământ. Deci, ne preocupă sănătate şi siguranţa copiilor şi a cadrelor didactice", a afirmat Anisie la Antena 3.

Cât va dura o oră de curs a elevilor, în noul an școlar. Anisie: Vom face ca la examenele naționale

*Ministrul Educației, Monica Anisie; Foto: Hepta

Citește și:

Anul școlar începe pe 14 septembrie cu elevii în bănci. Școală online doar în zonele cu focar. Iohannis a anunțat cum se vor desfășura orele

An școlar 2020-2021: Mai multe ore de curs, desfășurate în aer liber

Ea a spus că activităţile sportive se vor desfăşura în aer liber, precum şi unele ore de curs.

"Activităţile sportive se vor desfăşura în aer liber, pentru activităţile de învăţare decizia este la nivelul unităţii de învăţământ. Ei se pot organiza, de exemplu: o lecţie de muzică sau de pictură să o facă şi în aer liber atâta vreme cât vremea o permite", a explicat ministrul.

Citește și:

Cum va funcționa școala din 14 septembrie. Ministrul Educației: Dacă numărul de cazuri crește, se suspendă orele pentru 14 zile

Elevii revin la școală. Măști de protecție în clase și plexiglas pentru bănci

Anisie a precizat, întrebată dacă la revenirea la cursuri elevii ar putea purta, în afară de măşti, şi viziere sau vor fi instalate paravane pentru bănci, că decizia trebuie să fie şi la nivel local.

"Din punctul meu de vedere decizia ar trebui să fie şi la nivel local. Noi ar trebui să dăm cadrul după care să lăsăm posibilitatea unităţilor de învăţământ, direcţiilor de sănătate publică, împreună cu autorităţile publice locale să găsească o soluţie, ca elevii să poate mască, să aibă vizieră sau băncuţa să fie dotată cu pexliglas", a adăugat ministrul Educaţiei.

Recomandari