Căutare Live

A murit săracă lipită, dar cu o comoară de peste 1,5 milioane de euro în casă! Povestea incredibilă a Caterinei Grundbock

A murit cu doar 32 de lei în portofel şi cu datorii imense la întreţinere, deşi trăia înconjurată de o adevărată comoară. Este povestea incredibilă a unei femei din Bucureşti!

Povestea incredibilă a Caterinei Grundbock

sursa foto: libertatea.ro

În apartamentul cu două camere au fost descoperite zeci de tablouri de valoare semnate de Grigorescu, Tonitza şi Luchian. Întrega colecţie depăşeşte 1,5 milioane de euro şi a ajuns în patrimoniul statului pentru că femeia nu avea moştenitori.

Caterina Grundbock a fost un nume recunoscut în breasla traducătorilor de filme şi de cărţi. Locuia într-un apartament de două camere, din zona Lizeanu.

În cei 50 de metri pătraţi, femeia ascundea un muzeu. Treizeci și trei de capodopere ale artei, tablouri semnate de Nicolae Grigorescu, Ştefan Luchian sau Nicolae Tonitza. Casa era înţesată şi cu obiecte de artă decorativă sau covoare orientale estimate la nu mai puţin de 200 de mii de euro.

Valoarea totală a bunurilor? 1,5 milioane de euro! O colecţie bine păstrată şi acumulată de-a lungul a trei generaţii, cred experţii. Doar câteva prietene foarte bune au cunoscut pasiunea pentru artă a familiei Grundbock.

Caterina Grundbock s-a stins în iulie 2014, la 75 de ani, singură şi fără bani. Femeia nu avea nici măcar un frigider şi supravieţuia de la o pensie la alta. Dovadă că, în momentul morţii, în portofelul ei au fost găsiţi doar 32 de lei. Totuși, femeia nu s-a gândit niciodată să valorifice măcar un bun din comoara care o înconjura.

Cum Ecaterina Grundbock nu a avut moştenitori, toate exponatele au ajuns în patrimoniul statului, mai exact la Muzeul Municipiului Bucureşti. La fel şi datoriile sale istorice la întreţinere, de aproximativ 64.000 de lei.

Despre tezaur s-a aflat abia după cinci ani de la moartea Caterinei Grundbock.

Tablourile celebre şi obiectele de artă vor fi expuse publicului cel mai târziu anul viitor, anunță reprezentanţii Muzeului Bucureşti.

Așa îți golesc escrocii cardurile! "Bucla Libaneză" te lasă fără bani în cont și nu vei ști ce s-a întâmplat!... Ce pensie iei dacă nu ai lucrat! Informația știută doar de puțini români...
Parteneri
Alec Baldwin și-a șters contul de Twitter. Motivul pentru care ar fi renunțat la rețeaua socială
Alec Baldwin și-a șters contul de Twitter. Actorul în vârstă de 63 de ani a luat această decizie la doar câteva zile după ce a acordat primul interviu public privind incidentul de pe platourile de filmare ale producției Rust.
Catine.ro
Ultimele știri