A murit săracă lipită, dar cu o comoară de peste 1,5 milioane de euro în casă! Povestea incredibilă a Caterinei Grundbock

A murit cu doar 32 de lei în portofel şi cu datorii imense la întreţinere, deşi trăia înconjurată de o adevărată comoară. Este povestea incredibilă a unei femei din Bucureşti!

Povestea incredibilă a Caterinei Grundbock

sursa foto: libertatea.ro

În apartamentul cu două camere au fost descoperite zeci de tablouri de valoare semnate de Grigorescu, Tonitza şi Luchian. Întrega colecţie depăşeşte 1,5 milioane de euro şi a ajuns în patrimoniul statului pentru că femeia nu avea moştenitori.

Caterina Grundbock a fost un nume recunoscut în breasla traducătorilor de filme şi de cărţi. Locuia într-un apartament de două camere, din zona Lizeanu.

În cei 50 de metri pătraţi, femeia ascundea un muzeu. Treizeci și trei de capodopere ale artei, tablouri semnate de Nicolae Grigorescu, Ştefan Luchian sau Nicolae Tonitza. Casa era înţesată şi cu obiecte de artă decorativă sau covoare orientale estimate la nu mai puţin de 200 de mii de euro.

Valoarea totală a bunurilor? 1,5 milioane de euro! O colecţie bine păstrată şi acumulată de-a lungul a trei generaţii, cred experţii. Doar câteva prietene foarte bune au cunoscut pasiunea pentru artă a familiei Grundbock.

Caterina Grundbock s-a stins în iulie 2014, la 75 de ani, singură şi fără bani. Femeia nu avea nici măcar un frigider şi supravieţuia de la o pensie la alta. Dovadă că, în momentul morţii, în portofelul ei au fost găsiţi doar 32 de lei. Totuși, femeia nu s-a gândit niciodată să valorifice măcar un bun din comoara care o înconjura.

Cum Ecaterina Grundbock nu a avut moştenitori, toate exponatele au ajuns în patrimoniul statului, mai exact la Muzeul Municipiului Bucureşti. La fel şi datoriile sale istorice la întreţinere, de aproximativ 64.000 de lei.

Despre tezaur s-a aflat abia după cinci ani de la moartea Caterinei Grundbock.

Tablourile celebre şi obiectele de artă vor fi expuse publicului cel mai târziu anul viitor, anunță reprezentanţii Muzeului Bucureşti.

Regizorul serialului Squid Game a vorbit despre personajul principal. Cum a fost gândit parcursul jucătorului 456
Regizorul serialului Squid Game a vorbit despre personajul principal interpretat de actorul Lee...
Horoscopul zilei de 17 octombrie 2021. Taurii sunt nemulțumiți de relația actuală. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Horoscopul zilei de 17 octombrie 2021 spune că Taurii sunt nemulțumiți de ceva timp de...
Parteneri
Trecerea la ora de iarnă în octombrie 2021. Când se dă ceasul cu o oră înapoi
Ca în fiecare an până acum, românii sunt obișnuiți ca primăvara și toamna să facă schimbări în program. E vorba despre schimbarea orei. Acum, în octombrie 2021, în ultimul weekend din lună ceasul trebuie dat cu o oră înapoi. Când se face trecerea la ora de iarnă în octombrie 2021.
Catine.ro
Ultimele știri