Antena Căutare

Câți asimptomatici sunt, de fapt! Cercetătorii trag semnalul: Care este perioada cu potențial maxim de infectare

Cercetătorii francezi trag un puternic semnal de alarmă. Ce legătură există între simptomele de COVID-19 și pericolul de transmitere a bolii.

Aproape un sfert dintre persoanele infectate cu noul coronavirus nu prezintă simptome, arată un studiu făcut de Institutul de Sănătate Publică din Franța.

Cu alte cuvinte, unul din patru infectați nu va avea niciodată simptome şi este foarte posibil ca nici măcar să nu știe că a fost infectat.

În acest caz, problema cea mai mare, atrag atenţia cercetătorii francezi, este că jumătate dintre infectări au loc înainte de apariția simptomelor la pacientul care transmite boala. Adică putem fi infectaţi fără ca măcar să ne dăm seama.

Se schimbă regulile de intrare în Grecia! 29 de români și bulgari, depistați pozitiv, la vama Kulata. Ce au anunțat autoritățile elene

România a depășit 31.000 de îmbolnăviri cu COVID-19

Alte 592 de noi cazuri de coronavirus au fost raportate în ultimele 24 de ore, după ce cu o zi în urmă România a avut cel mai grav bilanț. Astfel, total cazurilor a ajuns vineri la31.381 , potrivit datelor transmise de Grupul de Comunicare Strategică.

Miercuri, în România au fost raportate 555 de noi cazuri de îmbolnăvire, iar joi, 614, fiind cele mai mari cifre de la începutul pandemiei de COVID-19.

Cel mai negru scenariu! Ministrul Sănătății a făcut dezvăluirea momentului: „Atunci se impune starea de urgență”

Până astăzi, 10 iulie, pe teritoriul României, au fost confirmate 31.381 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID-19). Dintre persoanele confirmate pozitiv, 22.812 au fost externate, dintre care 21.129 de pacienți vindecați și 1.683 de pacienți asimptomatici, externați la 10 zile după depistare.

Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 824.343 de teste.

Veste nesperată, în lupta cu pandemia. COVID-19 și-a găsit nașul: „Rezultatele sunt interesante, provocatoare şi încuraj... Tinerii, ținte sigure pentru coronavirus. Medicii români descriu realitatea din spitale: „Trebuie să ne îngrijoreze pe t...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x