Antena Căutare

Cazul Borbely: Afaceristul Ioan Ciocan si consilierul Szabolcs Szepessy, cercetati penal

In dosarul in care ministrul Laszlo Borbely este suspectat de trafic de influenta s-a inceput deja urmarirea penala a omului de afaceri Ioan Ciocan si a unui consilier al ministrului Mediului, Szabolcs Szepessy.

CITESTE si...

UDMR face zid in jurul lui Borbely

Anchetatorii sustin ca acesta a intervenit pe langa Laszlo Borbely pentru atribuirea mai multor contracte ale Administratiei Nationale "Apele Romane", firmei patronate de Ioan Ciocan.

Szabolcs Szepessy, acuzat de procurori ca ar fi intermediat cumpararea de trafic de influenta, este fiul lui Laszlo Szepessy, actualul consilier al vicepremierului Marko Bela. De altfel, a fi consilier de ministru pare a fi o afacere de familie.

Celalalt fiu al lui Laszlo Szepessy, Elod Szepessy a fost si el consilier la Ministerul Comunicatiilor, in 2008. Familia consilierilor ministeriali nu se da in laturi nici cand vine vorba de afaceri. Laszlo Szepessy , Marko Bela si ministrul Mediului Laszlo Borbely au fost actionari in anul 2000 intr-o companie cu activitati hoteliere.

Un alt nume cercetat in acest dosar este Ioan Ciocan, ginerele unui deputat PSD si patronul unei firme abonata la contracte cu statul. Societatea lui Ioan Ciocan a castigat de curand o licitatie la Iasi, cu Directia Apelor Prut. Proiectul valoreaza nu mai putin de 10 milioane de euro.

Potrivit procurorilor anticoruptie, aceasta firma a castigat 50 milioane euro numai din contracte semnate cu statul. O singura licitatie castigata cu Administratia Bazinala de Apa Prut Barlad i-a adus lui Ioan Ciocan peste 41 de milioane de lei. Aceeasi firma a facut lucrari pentru reducerea riscului de inundatuii si in judetele Neamt si Constanta, contractele depasind 40 de milionane de lei.

Contracte castigate de Lescaci Com SRL, in perioada 2010-2011:

• Administratia Bazinala de Apa Prut Barlad - lucrari pentru reducerea riscului de inundatii in localitatea Podu Iloaiei: 41.000.000 lei.

•Administratia Bazinala de Apa Siret - lucrari pentru reducerea riscului de inundatii in judetul Neamt: 29.000.000 lei.

•Administratia Bazinala de Apa Dobrogea Litoral - lucrari pentru reducerea riscului de inundatii in judetul Constanta: 20.000.000 lei.

Sursa: Antena3

Perchezitii pentru destructurarea unei retele de hoti de masini de lux: Fiul unui fost secretar de stat, vizat de procur... FBI si Secret Service, pe urmele hackerilor romani: 120 de perchezitii in Bucuresti si 7 judete...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x