Tragedia de la Floreasca. Cazul pacientei arse pe masa de operație a fost preluat de Serviciul Omoruri din cadrul Poliției Capitalei

Pacienta în vârstă de 66 de ani arsă în timpul unei intervenţii chirurgicale la Spitalul Floreasca a decedat duminică seară, iar cazul a ajuns la Serviciul Omoruri din cadrul Poliției Capitalei. Ministerul Sănătăţii transmite condoleanţe familiei femeii, iar ministrul Victor Costache îşi exprimă speranţa să învăţăm cu toţii din acest episod tulburător şi în niciun spital din România să nu mai avem parte de o asemenea experienţă traumatizantă.

Medicul Mircea Beuran

Deputatul Emanuel Ungureanu, cel care a făcut public cazul femeii, a anunțat că va depune la Parchetul General "o sesizare penală" împotriva echipei medicului Mircea Beuran.

Medicul Mircea Beuran a povestit, în exclusivitate la Antena 3, cum a preluat cazul după accidentul tragic și ce s-a întâmplat în sala de operații în momentele critice.

Citește și: Cine este medicul care a ținut în mână, de fapt, bisturiul în timpul operației de la Spitalul Floreasca. Mircea Beuran, dezvăluiri în exclusivitate

”Au fost două operații în două blocuri operatorii separate. Prima intervenție chirurgicală s-a făcut în blocul operator de la nivelul secției, în ziua de 13 decembrie. Pe 22 dimineața, la vizita de dimineață făcută de colegii mei, fiind duminică, au sesizat că pacienta pierde sânge. Iar într-un timp foarte scurt debitul creștea. Atunci m-au sunat și le-am spus: nu mă așteptați, eu sunt mai departe de București, vin și eu din urmă, coborâți bolnava în blocul operator de urgență! Acolo au pregătit pacienta”, a spus medicul Beuran.

Ultimele știri