Cine este medicul care a ținut în mână, de fapt, bisturiul în timpul operației de la Spitalul Floreasca. Mircea Beuran, dezvăluiri în exclusivitate

Invitat la Antena 3, Mircea Beuran a făcut primele declarații după moartea pacientei arse pe masa de operație, la Spitalul Floreasca. Cine a fost, de fapt, medicul care a coordonat intervenția în cazul pacientei arse pe masa de operație.

UPDATE, ora 23:13: Mircea Beuran a dezvăluit cine a fost medicul care a coordonat intervenția în cazul pacientei arse pe masa de operație.

Medicul Mircea Beuran a declarat, într-un interviu acordat în exclusivitate Oanei Zamfir, la Antena 3, că echipa chirurgicală care a intervenit de urgență pe 22 decembrie, în cazul pacientei care a luat foc pe masa de operație, este aceeași alături de care acesta a efectuat prima intervenție chirurgicală, pe 13 decembrie.

„Au fost două operații în două blocuri operatorii separate. Prima intervenție chirurgicală s-a făcut în blocul operator de la nivelul secției, în ziua de 13 decembrie. Pe 22 dimineața, la vizita de dimineață făcută de colegii mei, fiind duminică, au sesizat că pacienta pierde sânge. Iar într-un timp foarte scurt debitul creștea. Atunci m-au sunat și le-am spus: nu mă așteptați, eu sunt mai departe de București, vin și eu din urmă, coborâți bolnava în blocul operator de urgență! Acolo au pregătit pacienta”, a spus medicul Beuran.

„Toată echipa a fost și la prima intervenție”, a spus medicul Beuran, care a confirmat la Antena 3 că medicul care a coordonat cea de-a doua operație este chirurgul Sebastian Vâlcea. Cu toate că nu a fost prezent în sala de operații la momentul incidentului, medicul Mircea Beuran a semnat raportul operator.

Mircea Beuran a povestit că în momentul în care a folosit electrocauterul, echipa medicală a simțit un miros de priză arsă și a spus că miroase a ars.

„În clipa următoare au observat că de sub masa de operație iese fum. Inițial s-au uitat sub masă, unde sunt dispozitive electrice, pentru a vedea dacă s-a întâmplat ceva. În acel moment s-a creat „un cerc de foc” pe câmpul steril care se afla pe pacientă”, a mai spus acesta.

„Am primit acest semnal, că pacienta a decedat în Terapie Intensivă din Secția de Mari Arși. Era sub control medical multidisciplinar. Probabil, contextul biologic în care se găsea pacienta, o boală incurabilă, cu un efort chirurgical făcut la cerere și evenimentul neplăcut și nedorit de nimeni, la care s-a supraadăugat această arsură, biologic, nu a rezistat”, a declarat medicul Mircea Beuran.

Pacienta arsă pe masa de operație de la Spitalul Floreasca a murit în urmă cu puțin timp

Potrivit medicului Mircea Beuran, profesorul Lascăr a fost cel care i-a prezentat cazul, rugându-l să intervină „pentru a rezolva, măcar pentru un timp” situația pacientei.

„Aș vrea să rezum lucrurile cu privire la raportul medic-pacient. Unul dintre colegii noștri de breaslă și de spital, profesorul Lascăr, a venit cu familia acestei paciente să mă roage să intervin pentru a rezolva, măcar pentru un timp, situația ei fiind un caz de chirurgie oncologică depășită. Plimbarea doamnei respective în spitalele din București nu a avut niciun fel de succes”, a adăugat medicul.

Mărturii terifiante din sala de operații a Spitalului Floreasca! ce s-a întâmplat, de fapt, cu femeia arsă: „Pacienta FUMEGA”

Un dezinfectant inflamabil şi folosirea unui bisturiu electric au provocat tragedia de la Floreasca, în urma căreia o pacientă de 66 de ani a ajuns în comă. Este ceea ce au descoperit inspectorii Corpului de Control care astăzi s-au dus de urgenţă la spital pentru a discuta cu asistentele şi brancardierii care au participat la operaţie.

Prima reacție a familiei pacientei arse pe masa de operație, la Spitalul Floreasca: ”Am aflat detalii din presă. Medicii ne-au spus că a fost un accident!”

Medicul Mircea Beuran, cel care a condus în acte intervenţia chirurgicală, susţine că nu era în sală în momentul incendiului. Din păcate, însă, incidentul i-a grăbit moartea pacientei diagnosticate cu cancer, iar duminică seară s-a stins pe patul de spital.

Sursa: Antena 3

Ultimele știri