Antena Căutare

Ce a declarat Cristian Cioacă la scurt timp după ce a fost eliberat din închisoare. Gestul sfidător făcut de fostul polițist

Cristian Cioacă a fost eliberat condiționat din închisoare, după ce a ispășit 9 ani din pedeapsa primită pentru uciderea Elodiei Ghinescu. Iată primele imagini și declarațiile făcute de fostul polițist la scurt timp după ce a părăsit Penitenciarul Colibași din Mioveni, Argeș.

colaj de imagini cu cristian cioaca si elodia ghinescu Galerie
Cristian Cioacă a fost eliberat condiționat din închisoare, după ce a ispășit 9 ani din pedeapsa primită pentru uciderea Elodiei Ghinescu. Iată primele imagini și declarațiile făcute de fostul polițist la scurt timp după ce a părăsit Penitenciarul Colibași din Mioveni, Argeș.

Fostul polițist Cristian Cioacă a fost eliberat din Penitenciarul Mioveni, acolo unde își ispășea pedeapsa pentru uciderea soției sale, Elodia Ghinescu.

Citește și: Cristian Cioacă, de nerecunoscut după anii petrecuți în spatele gratiilor. Cum arată soțul avocatei Elodiei Ghinescu

Cristian Cioacă a fost eliberat din închisoare

Condamnat la 15 ani de închisoare pentru că i-a luat viața avocatei Elodia Ghinescu și opt luni pentru profanare de morminte, Cristian Cioacă a fost eliberat pe 22 august 2023, după ce a executat 9 ani de pedeapsă.

„În temeiul art.425 ind. 1 alin. 7 pct. 2 lit. a) C.pr.pen., rap. la art.587 C.pr.pen.: Admite contestaţia formulată de contestatorul C.C.C......... împotriva sentinţei penale nr. 1337/19.07.2023, pronunţată de Judecătoria Piteşti în dosarul nr. 8362/280/2023, desfiinţează sentinţa atacată şi, rejudecând, În temeiul art. 59 Cod Penal (1969) cu aplic. art. 5 Cod penal (2009):

Admite propunerea formulată de Comisia de liberare condiţionată din cadrul Penitenciarului Mioveni şi dispune liberarea condiţionată a condamnatului C.C.C. de sub puterea mandatului nr. 1631/2016 emis de Judecătoria Piteşti în baza sentinţei penale nr. 1373/2016, dacă nu este reţinut sau arestat în alte cauze În temeiul art. 275 alin. 3 C.pr.pen., cheltuielile judiciare rămân în sarcina statului. Definitivă”; este soluţia definitivă pronunţată marţi de Tribunalul Argeş.

În 19 iulie Judecătoria Piteşti respinsese cererea ca fiind neîntemeiată.

Citește și: Ce a făcut Cristian Cioacă ca fiul său și al Elodiei Ghinescu să nu se prezinte în fața judecătorilor

Primele declarații ale lui Cristian Cioacă după ce a fost eliberat din închisoare

Sfidător, la eliberare, Cristian Cioacă a purtat pe cap o șapcă pe care scria „Police”. El a fost întâmpinat de jurnaliști, cu care s-a oprit să stea de vorbă.

”Astăzi e prima zi din restul vieţii mele”, a afirmat fostul polițist în limba engleză. Ulterior, el a adăugat: ”Deci vă imaginaţi cât voi trăi”.

El a mai spus: ”Nu știu câte cărți o să scriu, habar nu am. Nu știu ce o să fac. Dacă v-ați gândi și v-ați pune în locul meu, nu aveți cum să știți. Rămâne de văzut. Vă mulțumesc! Doar cumnatul a venit, încerc să-mi feresc restul familiei de asta și îmi doresc ca ei să aibă o viață normală.Pentru mine n-a fost normală.”

Întrebat dacă se va afla adevărul despre dispariția Elodiei sau îl va lua cu el în mormânt, Cristian Cioacă a râs.

Ce spune avocata familiei Ghinescu după eliberarea lui Cristian Cioacă

Crina Radu, avocata familiei Ghinescu, spune că decizia magistraților nu este o soluție corectă. Ba mai mult, ea îl aduce în discuție pe Patrick, fiul lui Cristian Cioacă și al Elodiei Ghinescu.

"În opinia mea, nu este o soluţie corectă. Spun acest lucru pentru că instanţele din Piteşti nu au avut o poziţie obiectivă pe parcursul procesului şi nu au luat în vedere elementele din dosar. În opinia mea, el nu trebuia să beneficieze de această eliberare condiționată.

El a fost condamnat la o pedeapsă relativ mică în comparație cu gravitatea faptei comise. Ar fi trebuit să ispășească măcar 15 ani.

Citește și: Ce s-a ales de fiul Elodiei Ghinescu și al lui Cristian Cioacă. Avea doar doi ani jumătate când mama a dispărut

Cristian Cioacă nu a plătit nici măcar daunele morale către familia Ghinescu sau propriul copil, deşi avea bani. Comportamentul pe care l-a avut în penitenciar l-a ajutat să iasă în nenumărate permisii, să primească vizite şi pachete.

Instanța ar fi trebuit să aibă în vedere că nu a recunoscut niciodată faptă, că a îngreunat ancheta şi că a ascuns urmele faptelor sale. De asemenea, copilul lor nu va putea merge niciodată la mormântul mamei să aprindă o lumânare din cauza tatălui. Părinţii Elodiei au creat un mormânt, dar este un loc gol.

Dacă Cristian Cioacă va vrea să spună ce a făcut cu trupul Elodiei pentru ca acel mormânt să nu mai fie gol, asta rămâne la latitudinea sa. Deşi este greu de crezut ca va vrea să recunoască, orice este posibil, având în vedere că în trecut acesta mergea des la Biserică. Există şanse să-l mustre conștiința şi să recunoască de a făcut cu rămășitele Elodiei", a declarat Crina Radu, avocata familiei Ghinescu, conform Antena 3.

De la 1 ianuarie 2024 românii vor primi un nou voucher. Care sunt condițiile și cine va beneficia de ele... Imagini compromițătoare cu Vlad Pascu, tânărul care a ucis 2 tineri. S-a filmat cu drogurile în mână. Ce a recunoscut | ...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x