Live acumX Factor
Prime Time 20:30X Factor

Ce ar putea să determine reintrarea în stare de urgență a României. Expert în Ministerul Sănătății, noi lămuriri: ”E important să respectăm anumite reguli!”

O explozie a cazurilor de coronavirus în perioada următoare ar putea să determine autoritățile să declare din nou stare de urgență, așa cum a declarat și președintele Klaus Iohannis, când a făcut apel ca românii să respecte măsurile de distanțare socială. 

Ce ar putea să determine reintrarea în stare de urgență a României. Expert în Ministerul Sănătății, noi lămuriri: ”E important să respectăm anumite reguli!”

Horațiu Moldovan, secretar de stat în Ministerul Sănătății, a vorbit despre reintrarea României în stare de urgență și a oferit noi lămuriri.

"Numărul de infectări este pe un platou ușor descendent, numărul de decese a scăzut. Global, mortalitatea e sub 6%, o valoare bună la nivel european.

Rata de vindecări depășește 50%, a atins în unele zile 60%, este cea mai bună din Europa.

Asta înseamnă că măsurile implementate și organizarea spitalelor au fost corecte.

Coronavirus în România, 19 mai 2020, Live Update. Noi decese cauzate de coronavirus, marți dimineață, în România. Bilanțul morților a urcat la 1126

Dacă reușim să menținem anumite reguli stabilite sperăm să ne încadrăm în trendul descendent.

Dacă în weekend a fost un moment de explozie socială, cred că lucrurile se vor mai calma.

La două săptămâni vrem să facem un bilanț și să decidem dacă e posibilă continuarea măsurilor de relaxare sau dacă va fi necesară revenirea la măsuri mai stricte.

Facem un apel la oameni să înțeleagă rostul măsurilor protective", a spus Horațiu Moldovan.

Doctorul Virgil Musta, avertisment! Când va veni al doilea val de COVID-19 în România! „Atât va dura! Acești oameni trebuie să fie cei mai precauți”

Klaus Iohannis: Nu voi ezita să declar din nou stare de urgență dacă situația se va înrăutăți

În urmă cu aproape o săptămână de zile, înainte de intrarea României în stare de alertă, președintele le-a reamintit oamenilor că nu va ezita să declare stare de urgență.

”Intrarea în starea de alertă aduce cu sine riscuri noi și responsabilități suplimentare pentru toți cei care își vor relua, într-o formă sau alta, activitatea.

Distanțarea socială, munca de acasă acolo unde este posibil, respectarea tuturor normelor de igienă, purtatul măștii de protecție sunt esențiale pentru a putea controla și în continuare epidemia. Fără aceste măsuri și reguli, fără responsabilitatea fiecăruia dintre noi, lucrurile pot ușor degenera.

A luptat în Irak și în Afganistan, dar a fost învins de COVID-19. Drama de neimaginat a unui militar: ”A fost testat prea târziu. N-a avut nicio șansă!”

Și vreau să fiu foarte clar: Dacă situația se va înrăutăți și datele vor arăta un număr galopant de infectări, care va duce la supraaglomerarea spitalelor, atunci nu voi ezita să declar din nou stare de urgență!

Să nu compromitem, așadar, tot ce am realizat până acum cu mari sacrificii!

COVID-19 este o boală greu de combătut tocmai pentru că oamenii îi pot infecta pe ceilalți fără să dezvolte simptome și fără să fie conștienți de riscul pe care îl reprezintă pentru semenii lor.”, a spus el.

Recomandari