Live acumAcces Direct
Prime Time 20:30Chefi la Cutite

Ce au trecut în declarație doi traficanți de droguri din Tulcea, ieșiți în oraș! Polițiștii au fost uluiți

Doi traficanți de droguri din Tulcea au fost prinși în timp ce se deplasau prin oraș, motivând în declarația pe propria răspundere că scopul este „asigurarea de bunuri care acoperă necesităţile de bază ale persoanelor şi animalelor de companie/domestice”! Oamenii legii au descoperit droguri în mașina lor.

Doi traficanți de droguri din Tulcea au fost prinși de polițiști

Doi tineri din Tulcea au fost arestaţi preventiv după ce în autoturismul lor au fost descoperite droguri, însă ei vor fi cercetaţi şi pentru fals, deoarece în declaraţia pe propria răspundere au trecut faptul că au ieşit din casă pentru a cumpăra "bunuri care acoperă necesităţile de bază".

Procurorii DIICOT şi ofiţeri de poliţie judiciară au organizat, luni, o operaţiune de prindere în flagrant a doi tineri din Tulcea, care s-au deplasat la Constanţa, de unde au achiziţionat zeci de pliculeţe cu substanţe psihoactive.

citește și: La ce temperatură moare coronavirusul, de fapt! Doar așa îl elimini de pe haine sau măști de protecție

Unul dintre tineri a prezentat poliţiştilor o declaraţie pe propria răspundere de pe telefonul mobil, în care era consemnat locul deplasării, respectiv ruta Tulcea-Constanţa, iar ca motiv era bifat, în fals, punctul 2 - asigurarea de bunuri care acoperă necesităţile de bază ale persoanelor şi animalelor de companie/domestice.

Cei doi tineri sunt cercetaţi atât pentru săvârşirea infracţiunii de efectuarea de operaţiuni cu produse cu efecte psihoactive, dar şi pentru fals în declaraţii.

Ce au trecut în declarație doi traficanți de droguri din Tulcea, ieșiți în oraș! Polițiștii au fost uluiți

Ce au trecut traficanții de droguri în declarație

Potrivit unui comunicat al DIICOT, procurorii şi ofiţerii de poliţie judiciară din cadrul SCCO Tulcea au efectuat, luni, o acţiune de prindere în flagrant a doi bărbaţi, după ce aceştia ar fi achiziţionat produse susceptibile a avea efecte psihoactive din municipiul Constanţa.

citește și: Atenție, români! Cum scapi de amenda primită în perioada stării de urgență

În urma controlului efectuat asupra autoturismului cu care inculpaţii se deplasau, au fost descoperite şi ridicate 54 de pliculeţe ce conţineau substanţe cu efecte psihoactive, o ţigaretă confecţionată artizanal cu fragmente vegetale şi trei telefoane mobile.

"Având în vedere starea de urgenţă instituită prin decretul preşedintelui României nr. 195/2020 şi având în vedere prevederile Ordonanţei Militare nr. 3/2020 publicată în Monitorul Oficial nr. 242 din 24.03.2020, lucrătorii de poliţie le-au solicitat persoanelor în cauză să prezinte declaraţia prevăzută art. 4, alin. 1 din Ordonanţa Militară nr. 3/2020, ocazie cu care s-a constatat că unul dintre ei a prezentat declaraţia pe proprie răspundere în format electronic, de pe telefonul mobil personal, întocmită cu data de 06.04.2020, cu semnătură, în care era consemnat locul deplasării ruta Tulcea-Constanţa, iar ca motiv era bifat, în fals, punctul 2, respectiv asigurarea de bunuri care acoperă necesităţile de bază ale persoanelor şi animalelor de companie/domestice", se arată în comunicatul DIICOT.

Cei doi tineri au fost reţinuţi pentru 24 de ore, iar Tribunalul Tulcea a dispus, marţi, arestarea lor preventivă pentru 30 de zile, pentru săvârşirea infracţiunilor de efectuare de operaţiuni cu produse cu efecte psihoactive, fără drept şi fals în declaraţii, informează cei de la Agerpres.

Acţiunea a fost efectuată cu sprijinul poliţiştilor Biroului Rutier din cadrul Poliţiei Municipiului Tulcea şi luptătorilor din cadrul Serviciului pentru Acţiuni Speciale Tulcea. Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcţia Operaţiuni Speciale.

Recomandari