Live acumNeatza cu Razvan si Dani
Prime Time 20:30Chefi la cutite Sezonul 9

La ce temperatură moare coronavirusul, de fapt! Doar așa îl elimini de pe haine sau măști de protecție

Într-un timp în care tot mai multe țări sunt afectate de epidemia de coronavirus, specialiștii au realizat numeroase studii și au descoperit la ce temperatură moare, de fapt, virusul ce cauzează Covid-19!

Coronavirusul poate rezista pe haine timp de câteva zile

Reputați oameni de știință ai Universității din Hong Kong au studiat atent particularitățile coronavirusului, pentru a afla la ce temperatură este afectat SARS-CoV-2 și în ce condiții acesta poate fi eliminat de pe diferite suprafețe.

citește și: „Nu mai purtați măști de protecție”! Organizația Mondială a Sănătății, anunț controversat! Ce pericole ignoră oamenii

După numeroase analize, cercetătorii au ajuns la concluzia că noul coronavirus rezistă pe suprafețe timp de șapte zile, dacă în mediu sunt 22 de grade. Dacă temperaturile cresc la 37 de grade, atunci rezistența se reduce la două zile. Când temperaturile ating 56 de grade, atunci coronavirusul dispare în aproximativ 30 de minute.

La ce temperatură moare coronavirusul, de fapt! Doar așa îl elimini de pe haine sau măști de protecție

Coronavirusul poate rezista pe haine timp de câteva zile

Nu doar temperatura este factorul de care oamenii trebuie să țină cont. Mai exact, cercetătorii din Hong Kong au dezvăluit că noul coronavirus rezistă pe măștile medicale de protecție chiar și o săptămână (pe suprafața exterioară), motiv pentru care este recomandat fie să alegem măști de unică folosință, fie să le fierbem și să le dezinfectăm pe cele din materiale textile.

citește și: Nu s-a rugat la Dumnezeu, ci la români! O asistentă din Deva s-a filmat în spital, cu lacrimi în ochi: „Atât vă cer. Nu v-am cerșit”

Pe țesături, virusul rezistă până la două zile. De aceea, specialiștii ne recomandă ca în perioada pandemiei de coronavirus să acordăm o atenție sporită inclusiv igienei hainelor.

Noul coronavirus moare după cinci minute, dacă este expus la temperaturi de 70 de grade Celsius. În funcție de temperatura aleasă vei putea seta și durata ciclului de spălare al mașinii de spălat, pentru a te asigura că hainele tale sunt igienizate corect.

Recomandari