Antena Căutare

Ce dureri îndură chiar acum victimele incendiului! „Dacă ai supraviețuit vor fi momente în care îți dorești să fi murit inițial”

Medicul Ștefan Luchian a vorbit despre chinul cu care se confruntă acum victimele incendiului de la clubul Colectiv.

Potrivit acestuia, durerile sunt insuportabile, iar perioada care vine este una extrem de dificilă pentru pacienți. Este plecat în străinătate, dar a profesat o vreme în România.

„Tot ce pot să spun e că lumea nu înțelege exact ce înseamnă să ai o arsură extensivă.

În experiența mea de medic, am văzut arși. Mulți. Și pot spune că este cea mai marcantă experiență pe care cineva o poate avea. Dacă ai supraviețuit, ceea ce urmează nu se poate descrie în cuvinte: luni întregi de durere, de pansamente, de operații și apoi de sechele postcombustionale. Probabil că de multe ori îți dorești să fi murit inițial ca să nu mai suferi. Boala arsului are o evoluție dinamică, imprevizibilă, care depinde de o sumedenie de factori și în ciuda calității tale medicale, uneori nu poți face nimic. Ești neputincios.

Mobilizarea generală a colegilor din București cu care am lucrat o perioadă a arătat ca nouă, medicilor ''șpăgari'', ne pasă. A arătat că în ciuda tuturor deficiențelor din sistemul de sănătate suntem capabili să ne mobilizăm și să oferim îngrijiri adecvate. Din acest motiv, eu îi respect și aștept momentul reintegrării în sistemul medical românesc.”

Citește și:

Dramele din curtea spitalului! „Acolo stau părinții, în frig, să nu cumva să le moară copiii și să nu fie acolo...”

Doctorul care a încercat să-l salveze pe eroul Claudiu Petre povestește ce s-a întâmplat cu adevărat! Misterul morții a fost elucidat!

Apar dovezi noi! Filmarea arată că incendiul nu a izbucnit în timpul melodiei „The Day We Die”! Ce s-a întâmplat cu adevărat

O nouă mărturie cutremurătoare a unui cadru medical: "I-am resuscitat la lumina camerelor video, nu se vedea nimic&... Prințul Charles, șocat de tragedia din Colectiv: "Gândurile și rugăciunile mele sunt alături de dumneavoastră și de...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
x