Antena Căutare

Ce fel de măști te protejează cu adevărat de noul coronavirus. Alexandru Rafila a explicat! „E bine să aibă două sau trei straturi”

Măștile de protecție împotriva infectării cu noul coronavirus (COVID-19) ar trebui să aibă două sau trei straturi și să acopere bine conturul feței. Acestea sunt doar două dintre criterii, după cum a explicat profesorul Alexandru Rafila, președintele Societății Române de Microbiologie.

Ce fel de măști te protejează cu adevărat de noul coronavirus. Alexandru Rafila a explicat! „E bine să aibă două sau trei straturi” Galerie
Ce fel de măști te protejează cu adevărat de noul coronavirus. Alexandru Rafila a explicat! „E bine să aibă două sau trei straturi” | profimediaimages.ro

„Trebuie să fie o mască ce să acopere foarte bine conturul feței și să acopere integral gura și nasul. Măștile chirurgicale au și o mică întăritură metalică ce se mulează în jurul nasului și le face mai etanșe. Probabil că măștile refolosibile nu vor avea așa ceva.

E bine ca măștile să aibă două sau trei straturi, adică să nu fie monostrat. O mască, cu cât are mai multe straturi, de obicei cu atât este mai eficientă. Materialul trebuie să fie suficient de dens – un material ce să se poată spăla, de exemplu bumbac. Și e bine să și permită să respiri cu ușurință”, a explicat Alexandru Rafila, la Antena 3.

Avertisment de maximă importanță, de la medici! O vitamină, absolut necesară, în izolare! „Altfel, mulţi ar putea ajunge să aibă probleme”

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat că, din 15 mai, purtarea măştilor va deveni obligatorie.

Aflați bilanțul oficial actualizat al deceselor cauzate de noul coronavirus în România, precum și cel al cazurilor de infectare cu COVID-19, aici.

Angajată Metrorex, infectată cu coronavirus. Sunt călătorii în siguranță?... Monica Anisie: "Anul școlar ar putea fi prelungit cu o săptămână în vară". Ce trebuie să facă copiii pentru a ...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x