Antena Căutare

Ce măști au voie elevii să poarte în sălile de clasă. Cele textile nu mai sunt interzise, dar trebuie să respecte niște condiții

Ioana Mihăilă, Ministrul Sănătății, a anunțat că elevii vor putea purta și măști textile, după ce, în urmă cu câteva zile, afirma că acestea sunt interzise.

un baiat cu masca pe fata si o doamna langa el
Ioana Mihăilă, Ministrul Sănătății, a anunțat că elevii vor putea purta și măști textile, după ce, în urmă cu câteva zile, afirma că acestea sunt interzise | Shutterstock.com

Ministrul Sănătăţii Ioana Mihăilă a precizat că măsurile de prevenţie se menţin: distanţarea fizică, aerisirea spaţiilor închise în şcoală, locurile de luat masa, sălile de sport, purtarea măştii în interior.

Ce măști vor putea purta elevii în sălile de clase

Ioana Mihăilă a precizat că s-a ajuns la un consens privind tipul de mască purtat, astfel că, deşi Ministerul Sănătății a recomandat purtarea măştii de tip medical, a revenit cu condiţiile pe care măştile textile trebui să le îndeplinească pentru a fi acceptate, inclusiv aceea de a acoperi corect faţa şi bărbia.

”Sunt interzise alte tipuri de dispozitive care mai sunt folosite”, a subliniat ministrul.

Citește și: A început programul "Litoralul pentru toți". Cât costă o noapte de cazare pentru o persoană

Astfel, vizierele de protecţie, măștile transparente și alte metode pe care elevii se gândeau să le folosească pentru a înlocui masca medicală sunt interzise. Pe de altă parte, vizierele de protecţie pot fi folosite doar de către profesorii din învăţământul special atunci când este nevoie de vizualizarea feţei de către elevi.

În spaţiile deschide acestea nu vor mai fi obligatorii, cu excepţia festivităţilor de deschidere a anului şcolar unde se aşteaptă aglomeraţie.

Ce spunea ministrul Sănătății despre măștile textile

În urmă cu aproximativ o săptămână, ministrul Sănătăţii Ioana Mihăilă declara că măştile textile vor fi interzise în toate unitățile de învățământ.

„Suplimentar față de ce a fost prevăzut în anul anterior, măștile utilizate de către elevii din învățământul primar, gimnazial, liceal, precum și la nivelul universităților și facultăților, trebuie să fie măști de uz medical. Deci nu se mai permite utilizarea măștilor textile.”, spunea Mihăilă, conform Observator.

Citește și: Noi condiţii pentru românii care vor să intre în Bulgaria. MAE explică de ce documente avem nevoie de la 1 septembrie

Și Sorin Cîmpeanu milita pentru folosirea măștilor de protecție: ”Ideea este să fie obligatorie masca de protecţie aşa cum este definită în actele normative masca de protecţie pentru a acoperi gura şi nasul pentru că atunci când îşi fac temele şi se concentrează folosesc degetelele pentru unele lucruri din reflex şi dacă vor purta masca de protecţie, şi vor purta masca de protecţie, atunci aceste lucruri vor fi anihilate".

A început programul "Litoralul pentru toți". Cât costă o noapte de cazare pentru o persoană... Ce se va întâmpla dacă într-o sală de clasă va apărea un caz de Covid-19. Regulamentul începutului de an școlar...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x