Ce medicament i-a salvat viața șefei ATI a Spitalului Gerota! Medicul Alida Moise a avut o fomă gravă a COVID-19: „Ajută, de fapt, organismul”

Ce tratament a fost folosit de medici pentru a o trata pe Alida Moise, șefa secției ATI a Spitalului Dimitrie Gerota, care a dezvoltat o formă severă a infecției cu noul coronavirus.

Ce medicament i-a salvat viața șefei ATI a Spitalului Gerota

În luna martie, după ce a fost infectată cu noul coronavirus în Spitalul Dimitrie Gerota din București, medicul Alida Moise a ajuns în stare critică la Institutul Matei Balş.

Medicul Adrian Marinescu a dezvăluit că un rol cheie în vindecarea șefei ATI de la Spitalul Gerota l-a avut tocilizumabul.

„Este un medicament folosit de ceva vreme în cazul bolilor reumatismale, la poliartrita reumatoidă la formele severe, practic această terapie este folosită şi la Matei Balş, terapia cu anticorpi monoclonali, şi este folosită cu o eficienţă dovedită”, a declarat Adrian Marinescu, medic primar boli infecţioase Institutul Matei Balş, citat de Mediafax.

Citește și:

Un medicament ar proteja oamenii de COVID-19! Cât de ușor ar putea fi folosit ca barieră în fața coronavirusului! Explicația unei echipe de cercetători

Medicamentul a avut rezultate promițătoare în cazul pacienților în stare gravă.

„Este o metodă prin care ajutăm de fapt organismul, care este cu o imunitate mai mult decât deficitară tocmai în lupta cu virusul, şi, practic în mod indirect se pleacă de la următoarea idee, că întotdeauna când vorbim de o infecţie severă şi în caz de Covid 19 vorbim de un mecanism important inflamator.

Citește și:

Românii vor putea ieși din case fără declarație pe proprie răspundere doar în localitate. În ce condiții vom putea călători, după 15 mai?

Dacă venim cu aceşti anticorpi monoclonali putem să intervenim exact la nivelul acestui mecanism. Toţi pacienţii noştri care sunt cu stare critică beneficiază de cele mai noi variante”, a adăugat medicul Adrian Marinescu.

În prezent, medicul Alida Moise, șefa secției ATI a Spitalului Dimitrie Gerota, se simte mult mai bine. A fost externată de la Institutul Matei Balş în urmă cu aproximativ o săptămână.

Parteneri
Sufleu de vanilie. Un delicios desert din bucătăria franțuzească
Pentru momentele de răsfăț culinar sau pentru evenimentele speciale din viața ta, îți oferim o rețetă de sufleu de vanilie, inspirată din bucătăria franțuzească. Este un desert fin și delicat, cu textură aerată și aromă plăcută de vanilie.
Catine.ro
Ultimele știri