Antena Căutare

Românii vor putea ieși din case fără declarație pe proprie răspundere doar în localitate. În ce condiții vom putea călători, după 15 mai?

La loc comanda! Dacă până acum românii îşi împărţeau viaţa înainte şi după data de 15 mai, ultimele declaraţii ale preşedintelui Klaus Iohannis ne taie elanul. Vom ieşi din case fără bilet de voie, dar numai în localitate. Iar deplasările între localităţi sunt permise doar în situaţii excepţionale.

Marți seara, reședintele Klaus Iohannis a susținut prima conferință de presă de la izbucnirea pandemiei de coronavirus în România.

15 mai nu va însemna revenirea la normalitate. Mai mult, nici măcar nu ştim dacă, de la jumătatea lunii mai, vom ieşi din starea de urgenţă.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Declarațiile complete, aici: Președintele Klaus Iohannis, prima conferință de presă de la declanșarea pandemiei. Ce se întâmplă după 15 mai: „Vor rămâne multe restricții în vigoare”

Starea de urgență, înlocuită cu starea de alertă

15 mai este data la care starea de urgenţă va expira şi, potrivit unor surse, vom rămâne în stare de alertă. Asta înseamnă că restricţii vor exista în continuare.

Parcurile ar putea fi redeschise după 15 mai, însă decizia le aparţine autorităţilor locale. Există o excepţie, locurile de joacă pentru copii ar putea rămâne închise pentru că acolo există un risc mare de infectare.

Citește și:

Restaurantele, deschise la 1 iunie. Când vor putea merge românii la plajă? Criteriile stricte pe care urmează să le anunțe oficialii, pentru repornirea turismului

O plimbare în natură va fi singura noastră distracţie după 15 mai, pentru că teatrele şi cinematografele rămân închise.

Nici restaurantele nu se vor deschide. Autorităţile spun că riscul de infecţie este prea mare. În localuri nu se poate păstra distanţa socială şi nici nu putem folosi măştile.

Iar relaxarea mult aşteptată va veni în etape şi va depinde exclusiv de evoluţia epidemiei de coronavirus în ţara noastră.

Restaurantele, deschise la 1 iunie. Când vor putea merge românii la plajă? Criteriile stricte pe care urmează să le anun... „Dacă handicapatul de șef este prost...” Ce a pățit „șmecherul cu cinci clase”, după ce a înjurat Poliția pe Facebook?...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x