Antena Căutare

Ce pensie iei dacă nu ai lucrat! Informația știută doar de puțini români

Există numeroși români care nu au cotizat la bugetul de stat, în fondul de pensii, dar vor putea primi pensie! Care este suma stabilită prin lege?

Ce pensie iei dacă nu ai lucrat! Informația știută doar de puțini români Galerie
Ce pensie iei dacă nu ai lucrat

Legea pensiilor a fost și încă este un subiect controversat, mai ales după ce Guvernul a fost pus să explice dacă vor exista măriri sau nu în cursul anului 2020.

Totuși, puțini sunt cei care știu că și românii care nu au cotizat la bugetul de stat vor putea primi pensie.

Potrivit informațiilor, valoarea pensiei pentru cei care nu au cotizat la bugetul de stat este în prezent de 704 lei, deși guvernanții au promis, că această sumă o să fie cu mult mai mare.

„Cu privire la pensia minimă, în acest moment, plafonul este acelaşi din anul anterior, aprecierea noastră a fost că în raport cu presiunea pe bugetul pe 2020 cuantumul trebuie să rămână acelaşi, vorbim de 704 lei.

Ce pensie iei dacă nu ai lucrat! Informația știută doar de puțini români

Ce pensie iei dacă nu ai lucrat

Ce pensie iei dacă nu ai lucrat

Este vorba despre pensiile celor care nu au cotizat în sistemul de pensii şi pentru care statul găseşte, totuşi, îndreptăţit, să acorde o sumă pentru acoperirea, e adevărat, insuficientă pentru nevoile acestor oameni.

Principiul pe care-l aplicăm în ceea ce priveşte sumele prevăzute pentru pensii, aşa cum cunoaşteţi, se axează pe contributivitate. Acesta este principiul corect pe care ne axăm în toate estimările pe care le-am prins în buget şi ne vom ţine de ele. Se fac în acest moment eforturi pentru găsirea unei soluţii la momentul rectificării bugetare, vă puteţi aştepta din partea noastră să venim cu o iniţiativă în Guvern în acest an, nu ignorăm problema, suntem foarte concentraţi pe acest aspect şi în cursul anului viitor vom încerca să identificăm soluţii şi veţi vedea din partea noastră o iniţiativă pe această temă”, a declarat Violeta Alexandru, ministrul Muncii, conform celor de la newsbv.ro.

A murit săracă lipită, dar cu o comoară de peste 1,5 milioane de euro în casă! Povestea incredibilă a Caterinei Grundboc... Cine este fiul lui Ludovic Orban! Detalii neștiute din viața tânărului Tudor...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x