Antena Căutare

Guvernul, lovitură grea pentru români! Ce se întâmplă cu programul „Prima casă”!

Lovitură pentru mii de români care visau să-şi ia o casă cu ajutor de la stat. Fondurile alocate pentru programul "Prima casă" au scăzut în ultimul an, iar guvernanţii se gândesc chiar să elimine complet programul!

Guvernul, lovitură grea pentru români! Ce se întâmplă cu programul „Prima casă”! Galerie
Ce se întâmplă cu programul „Prima casă”?

Analiştii avertizează că tinerii vor plăti zeci de mii de euro în plus printr-un credit imobiliar de la bancă.

Prima Casă este ultima prioritate pe masa ministerului de Finanţe. Deşi mii de români s-au înscris pe listele dezvoltatorilor pentru a prinde finanţare, fondurile nu au fost alocate pentru anul acesta. Ba chiar ministrul se gândeşte ca, pe viitor, să desfiinţeze programul:

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Premierul este, însă, de altă părere. Din plafonul de două miliarde anunţat, în primă fază se vor aloca doar 200 de milioane de lei. Asta înseamnă cel mult 2000 de clienţi.

Cei cu venituri modeste spun că avansul mic i-au încurajat să îşi cumpere o locuinţă.

Pentru un credit din programul „Prima casă” luat pe 30 de ani, cea mai mică rată lunară este de 1.239 de lei. În acelaşi timp, pentru un credit ipotecar standard cea mai avantajoasă rată este de 1.331 de lei, arată o simulare de calcul. Și avanstul este mult mai mare la un credit standard, 15 la sută față de 5 la sută.

Specialițtii se așteaptă la o nouă creştere a preţului caselor, după ce costurile cu forţa de muncă dar şi cu materialele de construcţie au explodat în ultimul an.

Concediu mai mare pentru nefumători! Câte zile libere primesc angajații... Gripa a umplut camerele de gardă ale spitalelor din toată ţara. Mii de români îşi duc copiii la control...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x