Antena Căutare

Ce presupune albirea dinților și cât costă procedura

Zâmbetul este, fără îndoială, cartea de vizită a oricărui om. Nimic nu poate fi perceput mai plăcut decât un zâmbet alb, imaculat, fără pete de cafea, tutun, ceai sau vin. Iar pentru a obține o culoare cât mai naturală, apropiată de cea pe care o aveai în copilărie, vei avea nevoie de un medic specializat în estetică dentară. Acesta va folosi una din cele mai simple proceduri cunoscute în domeniul medicinei, pentru a-ți oferi din nou un zâmbet fără egal. Ce presupun metodele prin care îți vei recăpăta o dantură curată și cât costă acestea, îți vom spune în cele ce urmează.

Consultul medical și examenul clinic

La prima vizită pe care o vei face în cabinetul stomatologic, medicul se va asigura că starea ta generală este una bună, că nu ai alergie la nicio substanță pe care acesta o va folosi, probabil, în procedeul de albire și că dinții tăi nu sunt sensibili. Gingiile și întreaga cavitate bucală vor fi și ele examinate, pas cu pas, pentru a stabili dacă există vreo problemă care ar putea avea efecte adverse în urma procedurii propriu-zise. De asemenea, e posibil ca medicul să îți recomande și efectuarea unei radiografii, pentru a depista posibilele carii, caz în care albirea dinților este contraindicată.

Stabilirea culorii la care vrei să ajungi

Cu siguranță zâmbetele perfecte de la Hollywood ți-au stârnit invidia, însă probabil nu ai realizat că dinții vedetelor nu sunt așa în mod natural, căci starurile au apelat la aplicarea fațetelor dentare, fapt care le-a permis să își aleagă nuanța dorită. În cazul albirii dinților, poți obține o deschidere a culorii cu până la trei nuanțe, în funcție de nivelul de suportabilitate pe care îl are dantura ta, fapt care va fi stabilit de medicul stomatolog.

Ce metode poți aplica

Există mai multe practici medicale care te pot ajuta să îți deschizi culoarea dinților. Prima și cea mai des utilizată dintre ele este albirea activată de o sursă de lumină. Acest tip de albire se realizează în cabinetul stomatologic, cu ajutorul unui gel care se aplică direct pe dinți și care este expus pentru o perioadă scurtă la un fascicul de lumină, provenit dintr-o lampă cu halogen sau una cu laser, nu înainte de a se asigura protecția gingiilor și a țesuturilor moi, cu un lac protector. Procedura durează între 6 și 15 minute.

Dacă ai dinți sau măsele cărora le-au fost scoși nervii și care și-au pierdut din culoarea naturală, îi poți readuce la nuanța dorită prin albirea internă sau intra-dentară. Spre deosebire de albirea normală, aceasta acționează din interior spre exterior și presupune introducerea, printr-un orificiu mic, în camera pulpară, a unui agent de albire care va revitaliza dintele și îi va reda o culoare plăcută.

Dacă ți-e frică de scaunul stomatologic, însă ai vrea să îți schimbi nuanța danturii, poți face acest lucru și acasă, cu ajutorul unui gel de albire. Folosind o gutieră, care se va aplica pe dinți pentru o perioadă ce variază în funcție de concentrația gelului, acesta va acționa asupra smalțului tău, conferindu-i o culoare mult mai deschisă decât cea pe care o ai în acest moment. Totuși, oricât ai fugi de stomatolog, gutiera trebuie să îți poarte amprenta dentară, pe care numai în cadrul unui cabinet medical o poți realiza.

La ce riscuri ar trebui să te aștepți

Cel mai des întâlnit risc cu care te poți confrunta imediat ce ai terminat un tratament de albire a dinților este să capeți o sensibilitate dentară sau iritații la nivelul gingiei. De obicei, acestea vor dispărea după câteva zile de la întreruperea tratamentului, însă așteaptă-te să te împrietenești mai mult decât te-ai aștepta cu pastilele analgezice. În mult mai puține situații, te poți confrunta cu retracție gingivală sau gingivită, iar dacă ești în perioada lactației, procedura este contraindicată.

Cât costă să ai din nou dinții albi

Prețurile pentru o albire profesională la un cabinet stomatologic pot varia între 700 și 1.000 de lei, în funcție de nevoile pe care le ai. Dacă nu îți permiți procedura, fă-ți un împrumut online urgent la creditprime.ro și scapă de grija banilor, pentru a te bucura din nou de un zâmbet strălucitor!

ULTIMA ORĂ. Anunțul despre TRUPURILE NEÎNSUFLEȚITE ale românilor pieriți în ACCIDENTUL DIN UNGARIA: „Au fost luate și...... De la temperaturi de VARĂ, la descărcări electrice şi ploi! Cum va fi vremea la sfârşitul săptămânii...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x