Antena Căutare

Ce presupune meseria de manager de restaurant?

A fi manager de restaurant presupune numeroase responsabilități, însă dacă ești o persoană comunicativă, care deține calități în managementul relațiilor, trebuie să știi că ești persoana potrivită!

Ce presupune meseria de manager de restaurant?
Manager de restaurant este, cumva, omul bun la toate. Trebuie să gestioneze și să supravegheze toate activitățile care se desfășoară în restaurant, astfel încât totul să meargă perfect. | shutterstock

Cel mai important aspect este să fii deschis, să comunici eficient și să cunoști și foarte bine cifrele. Pentru început trebuie să știi că un manager de restaurant asigură legătura dintre angajații restaurantului și patronul localului.

Astfel, în cazul în care un client sesizează o problemă acesta se adresează prima dată angajaților restaurantului, în speță chelnerii. În momentul în care angajatul nu poate răspunde la întrebarea adresată de client sau la situația cu care acesta sa confruntat, îl pune în temă pe managerul de restaurant, care va sesiza problema și va lua legătura cu patronul pentru a explica și pentru a găsi soluțiile potrivite.

De asemenea, managerul restaurantului intervine și în relația cu clienții, atunci când aceștia solicită sau este nevoie de explicații suplimentare. Decența, diplomația și răbdarea sunt principalele calități de care are nevoie un om care se află la conducerea unui local.

Cine poate deveni un manager de restaurant

Aici, situațiile diferă de la caz la caz. Patronul restaurantului poate propune ca unul dintre angajații săi, care a demonstrat de-a lungul timpului că care calități de conducere, poate deveni managerul restaurantului sau acesta poate să caute o persoană în altă parte, care deține calitățile necesare pentru a conduce localul său.

Patronul își lasă restaurantul în mâinile managerului său. Poți căuta un post de manager de restaurant pe Jobzz.ro

Dacă vrei să candidezi pentru un post de manager de restaurant atunci este necesar să ai diploma de bacalaureat și ai șanse în plus dacă cunoști o limbă străină și ai absolvit studii superioare de specialitate. O facultate de management sau studii în marketing.

Marketingul este un alt aspect al muncii unui manager. A cunoaște tainele marketingului îți aduce o șansă să înțelegi mai ușor poziția pe care te afli, să înțelegi că imaginea restaurantului este în strânsă legătură cu felul în care reușești să ții sub control situațiile și, practic, în acest fel să creezi imaginea localului.

Desigur, mai există și situația în care ești un om care știe profund tainele comunicării, care are un talent nativ în forma relații cu oamenii și ești un lider înnăscut. În acest caz, îți poți demonstra veleitățile la locul de muncă, poți obține o recomandare din partea unui job pe care l-ai avut în trecut și să obții postul dorit.

Poți căuta un post de manager de restaurant pe Jobzz.ro

Responsabilitățile unui manager de restaurant, pe scurt

Manager de restaurant este, cumva, omul bun la toate. Trebuie să gestioneze și să supravegheze toate activitățile care se desfășoară în restaurant, astfel încât totul să meargă perfect.

Să se asigure totodată că oamenii care au venit în restaurant vor avea parte de o experiență minunată, că sunt serviți politicos și la cele mai înalte standarde, așa cum și-a stabilit restaurantul regulile interne.

Și că tot am amintit de marketing, managerul de restaurant este cel care propune și duce la bun sfârșit programele de loialitate pentru clienții săi adică oferte. În cazul clienților fideli, aceștia vor primi anumite beneficii și anumite cadouri care să îi mulțumească și să îi facă să mai revină.

Managerul de restaurant poate propune și organiza evenimente, poate instrui personalul, poate măsura performanțele personalul și de asemenea poate taxa, acolo unde este cazul.

De asemenea, va fi atent la banii de la final de zi, la aprovizionarea restaurantului cu produsele de care este nevoie, la un climat pozitiv între colegii de muncă, și la implementarea unor strategii pentru creșterea vânzărilor și a notorietății restaurantului.

Și nu în ultimul rând, restaurantul să respecte normele de igienă reglementate, dar și conform regulilor interne.

În acest context, dacă și tu te-ai hotărât să faci o schimbare sau doar îți dorești să ai parte de o nouă provocare din punct de vedere profesional, intră pe Jobzz.ro și vei găsi ceva potrivit pentru tine.

De asemenea, dacă vrei un post similar sau ceva diferit, pe JobZZ.ro poți găsi imediat locul de muncă la care ai visat.

(P) Cum să îți creezi o rutină de îngrijire a pielii corectă și potrivită pentru tenul tău... Cinci tipuri de joburi de acasă...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x