Antena Căutare

(P) Cum să îți creezi o rutină de îngrijire a pielii corectă și potrivită pentru tenul tău

Îngrijirea pielii nu este deloc un moft, ci o necesitate. Expunerea la soare, poluarea aerului, alimentația deficitară, hidratarea necorespunzătoare și alți factori ce țin de stilul de viață își pun amprenta pe aspectul și sănătatea pielii.

(P) Cum să îți creezi o rutină de îngrijire a pielii corectă și potrivită pentru tenul tău
(P) Cum să îți creezi o rutină de îngrijire a pielii corectă și potrivită pentru tenul tău | Pexels.com

Îngrijirea pielii nu este deloc un moft, ci o necesitate. Expunerea la soare, poluarea aerului, alimentația deficitară, hidratarea necorespunzătoare și alți factori ce țin de stilul de viață își pun amprenta pe aspectul și sănătatea pielii.

Mai mult, pe măsură ce înaintezi în vârstă, producția de colagen are de suferit, iar pielea își pierde, încet și sigur, din suplețe și elasticitate, lăsând loc pentru apariția liniilor fine și a ridurilor. Iată cum îți construiești o rutină de îngrijire corectă, ținând cont de tipul tenului tău. Iată câteva recomandări de care să ții cont:

Îndepărtează machiajul și curăță tenul corespunzător

În timpul zilei, indiferent dacă porți sau nu produse de make up, tenul tău se încarcă cu diferite impurități, praful și reziduurile rezultate din noxe fiind cele mai periculoase, deoarece contribuie la stresul oxidativ al celulelor pielii, înfundă porii, permit acțiunea radicalilor liberi și distrug bariera protectoare a pielii. Folosește un cleanser delicat dimineața sau apă micelară urmată de o clătire riguroasă, pentru a îndepărta impuritățile adunate în timpul somnului din aer și de pe lenjeria de pat - oricât ar fi de curată, aceasta poartă urmele transpirației și ale prafului. Seara, este recomandată o curățare dublă, pentru îndepărtarea eficientă a machiajului, a cremei cu protecție solară - care nu poate fi îndepărtată integral doar prin spălarea feței - și a impurităților. Poți face asta cu ajutorul produselor demachiante de la un brand de dermatocosmetice, cum sunt Vichy, Bioderma sau Avene, după care urmezi rutina obișnuită de spălare cu cleanser.

Hidratează-ți pielea în funcție de nevoi

Folosește dimineața și seara o cremă hidratantă potrivită tenului tău. Există variante pentru tenul normal, uscat, gras, mixt sau sensibil și cu siguranță vei avea de unde alege. Poți merge la sigur cu branduri precum Seboradin, CeRaVe sau La Roche Posay sau poți cere sfatul unui dermatolog, mai ales dacă ai probleme cu tenul precum acneea, rozaceea sau cuperoza. De asemenea, e important să folosești creme special concepute pentru hidratarea pielii sensibile din jurul ochilor, creme pentru gât și decolteu, dar și un balsam de buze potrivit sezonului - fiecare zonă a pielii are propriile particularități și necesită o îngrijire personalizată, evită să folosești un singur produs hidratant pentru toate aceste zone, dacă vrei să te bucuri de rezultate spectaculoase.

Nu uita de protecția solară

Crema cu factor de protecție solară nu este nici opțională, nici destinată doar sezonului cald. Radiațiile nocive ultraviolete UVA și UVB sunt responsabile de apariția, în proporție de 90%, a semnelor de îmbătrânire a pielii. Și reprezintă o amenințare pe tot parcursul anului, indiferent de temperaturi - de altfel, să nu crezi că un cer înnorat le poate filtra! În plus, în acest fel, îți vei feri pielea de arsurile solare și vei preveni apariția petelor pigmentare. Dacă folosești crema cu SPF în mod regulat, nuanța tenului tău va deveni mai uniformă, iar textura, mai plăcută la atingere.

Opțional, dar recomandat pentru tratarea problemelor tenului

Folosește o loțiune tonică, pentru a tonifia pielea și a-i conferi strălucire. Nu te feri de serumurile hidratante pentru pleoape și față, mai ales dacă tenul tău prezintă semne ale deshidratării. Ocazional, răsfață-ți pielea cu o mască bogată în nutrienți sau cu efect astringent, dacă ai nevoie. Produsele pe bază de acizi AHA sau BHA pot fi, de asemenea, foarte eficiente, atunci când le folosești conform recomandărilor, iar efectele lor antiîmbătrânire devin vizibile încă de la primele utilizări. Niacinamidele pot, de altfel, fi de ajutor în cazul unui ten sensibil sau cu rozacee. Informează-te, consultă-te cu dermatologul și ia cele mai bune decizii când vine vorba de pielea ta.

Îngrijirea pielii în concordanță cu nevoile, problemele și predispozițiile pe care le are este esențială pentru orice persoană. O vizită în cabinetul de dermatologie îți poate clarifica aceste necesități ale propriului ten și te poate îndruma către o rutină de îngrijire optimă.

(P) Black Friday 2021 - Bucură-te de reducerile de pe Esteto.ro... Ce presupune meseria de manager de restaurant?...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 7: Cremă Vichyssoise (supă cremă de praz și cartofi)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 7: Cremă Vichyssoise (supă cremă de praz și cartofi) Luni, 13.05.2024, 11:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
x