Antena Căutare

Ce s-a întâmplat la spital cu femeile agresate de Părintele Calistrat. Declarațiile cadrelor medicale

Părintele Calistrat este acuzat că a lovit două enoriașe în curtea Mănăstirii Vlădiceni din Iași. Acuzațiile sunt susținute de un clip video, filmat în cursul serii de 9 noiembrie 2022. După incident, acestea au ajuns la spital. Iată ce povestesc cadrele medicale.

colaj de imagini cu parintele calistrat si femeile lovite in curtea manastirii Galerie
Părintele Calistrat este acuzat că a lovit două enoriașe în curtea Mănăstirii Vlădiceni din Iași. Acuzațiile sunt susținute de un clip video, filmat în cursul serii de 9 noiembrie 2022. După incident, acestea au ajuns la spital. Iată ce povestesc cadrele medicale.

În imagini se poate observa cum duhovnicul o lovește cu palma pe femeie și aceasta cade. El este însoțit de alte două persoane îmbrăcate în straie preoțești, probabil călugări.

Nimeni nu sare în apărarea victimei, în afara unei femei care țipă și cere intervenția Poliției.

Ce s-a întâmplat la spital cu femeile agresate de Părintele Calistrat

Conform reporterului Acces Direct, Poliția Iași a confirmat faptul că anchetează cazul. Pe data de 9 noiembrie, în jurul orei 19:00, cele două femei au ajuns la Unitatea de primiri urgențe, iar doctorul Diana Cimpoeșu ar fi precizat că cele două femei au declarat că au fost agresate.

Ele ar fi plecat și ar fi revenit la ora 20:30, au fost consultate de medicul de urgențe ORL și oftalmologie.

”În jurul orei 19.00, cele două femei, în vârstă de 37 și 43 de ani, au ajuns la Unitatea de Primire a Urgențelor, iar profesorul doctor Diana Cimpoieșu a precizat că cele două femei au declarat că au fost agresate, au plecat și au revenit la ora 20:30, au fost consultate de medicul de urgență ORL și Oftalmologie. Ambele femei aveau, conform declarațiilor lor, traumatism cranio-cerebral, cu pierderea cunoștinței și traumatism toracic, în cazul femeii de 37 de ani.

Citește și: Un preot urmărit de jumătate de milion de oameni îndeamnă poporul să vină la Înviere

S-au constat doar zgârieturi la cot și genunchi. Cele două femei au refuzat, însă, continuarea investigațiilor medicale. Au fost agresive verbal cu medicii și asistenții, dar și neînțelegătoare față de suferința altor pacienți. Au primit recomandări pentru Spitalul de Neurochirurgie și pentru medicina legală, a mai declarat medicul șef al unității de primire a urgențelor”, a mărturisit Doina Stână, reporter Acces Direct în cadrul ediției din 10 noiembrie 2022.

Declarațiile femeilor agresate de Părintele Calistrat

Într-un comunicat, femeile agresate de Părintele Calistrat susțin că este vorba despre mai multe lovituri, nicidecum de una. Cele două neagă că ar fi existat un conflict între mai multe persoane, în care duhovnicul ar fi fost nevoit să intervină.

”(...)nu a fost nicidecum vorba despre o singură lovitură, fiecare dintre noi fiind lovite în mod repetat, în zona capului, pe care am văzut că preotul o vizează în mod extrem de dibaci, probabil pentru că aceste lovituri lasă mai greu urme. În filmarea dată publicității a fost surprins doar momentul final al agresiunii, respectiv ultima lovitură aplicată, care a fost urmată de escortarea noastră cu forța până la ieșirea din Mănăstire de mai mulți indivizi ce păreau antrenați pentru astfel de evenimente.”, se arată în comunicat.

Cum se apără Părintele Calistrat în fața imaginilor în care apare lovind o femeie

Părintele Calistrat a afirmat că cele două femei ar fi avut un conflict cu o altă persoană, iar el a intervenit pașnic pentru a calma spiritele. Duhovnicul a mai explicat că i s-a pus piedică, moment în care a reacționat.

„Aseară au scos o avocată din biserică de la Maslu, şi i-au spus ‘Cârpo, o să ştergem cu tine pe jos! Iar ai venit?’

Eu citeam moliftele sfântului Vasile şi erau clar că erau pregătite de isterie. Şi eu le-am explicat cele 4 puncte conform legiii pe care ele le încălcau. Că nu au voie să filmeze, să se ia de lume, să jignească persoane. Si mi-au zis ‘Ştii tu, gunoiule, legea!’

Și au început să mă filmeze. Şi am luat o pe una şi am împins-o. Şi au ieşit afară şi mi-au spus că mă blesteamă. (...)

Facem teatru în faţa oamenilor şi nu a mai călcat de atunci. Am 60 de ani, tu eşti o mucoasă, nu sunt bărbatul tău. Vii în ograda manăstirii şi ţii autoritate tutelară de stăpân. Dumnezeu să o ierte şi cei ce s-au uitat să nu creadă vreo prostie. Nu sunt agresiv, sunt cel mai paşnic om, dar mă scoţi din papuci dacă eşti aşa. Aseară şi-a întrecut limita. Dacă nu-mi punea piedica sora, nu reacţionam nici eu. Sor-sa mă filma cu telefonul mobil şi ea mi-a încălcat toate regulile. Oamenii s-au bucurat şi au zis că dau toţi declaraţii.

Mai multă lume a avut tangenţe cu ele. Sunt uşor deviante, sunt două suflete. Dar până la ce limită poţi răbda. Când faci chestii obraznice, doreşti să spurci imaginea mănăstirii. Vii tu o măciucă nemăritată să faci teatru în faţă la câteva sute de oameni. Ce să discut eu cu ea? Eu le-am zis doar să nu filmeze. Ce e prea mult strică. Mai mult a fost ficţiune”, a explicat părintele Calistrat într-un clip pe Youtube.

Cine este Părintele Calistrat și ce se știe despre trecutul său. Motivele pentru care Patriarhia îl ”desființa” în 2003... Un tânăr din Cluj, care a decedat de doi ani, este căutat de autorităţi pentru a primi ajutor social. Ce s-a întâmplat...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x