Căutare Live

Ce se întâmplă cu Evaluarea Națională și Bacalaureatul în contextul pandemiei. Ministrul Educației a făcut anunțul

Examenele naționale nu vor fi decalate în 2021, a anunțat ministrul Educației. Sorin Cîmpeanu a declarat în urma unei ședințe cu sindicaliștii din educație că Evaluarea Națională și Bacalaureatul trebuie să aibă loc la datele planificate, chiar dacă ne aflăm în pandmeie de coronavirus.

Sorin Cîmpeanu a vorbit despre examenele naționale, în contextul pandemiei de coronavirus

Hepta

Ministrul Educației a avut o întâlnire cu reprezentanţii sindicatelor "Spiru Haret", FSLI, Alma Mater, ai Consiliului Naţional al Elevilor, ai Federaţiei Naţionale a Asociaţiilor de Părinţi din Învăţământul Preuniversitar și ai studenţilor de la ANOSR, UNSR şi USR. În urma acestor întâlniri, ministrul Educației a declarat că examenele naționale trebuie să aibă loc cu prezenţa fizică a elevilor şi pe o tematică ce trebuie adaptată la ceea ce s-a predat şi la ceea ce a asimilat elevul.

Citește și: Când se redeschid școlile din România. Luna în care profesorii și elevii s-ar putea întoarce în sălile de curs

„În niciun caz, în nicio discuţie nu a rezultat anularea şi nici măcar decalarea examenelor naţionale. Pentru predictibilitate, examenele naţionale trebuie să se deruleze la datele planificate, cu prezenţă fizică şi pe o tematică ce într-adevăr va trebui să fie adaptată la ceea ce s-a predat şi la ceea ce a asimilat elevul. Ceea ce s-a predat ştim din raportări, ceea ce a asimilat elevul vei putea şti în urma unei evaluări personalizate. Pentru că există discrepanţe mari pe care trebuie să le recunoaştem, să le asumăm şi să vedem ce putem să facem mai bine pentru a diminua pierderile. Nu pretinde nimeni că vom putea compensa absolut toate pierderile, este important să compensăm cât mai mult din aceste pierderi“, a declarat ministrul Educaţiei într-o conferință de presă, potrivit Edupedu.ro.

Când va avea loc Evaluarea Națională 2021

Înscrierea la evaluarea națională a absolvenților de gimnaziu va avea loc în perioada 7-11 iunie 2021. Pe 11 iunie elevii de clasa a VIII-a își vor încheia cursurile. Examenul propriu-zis începe pe data de 22 iunie 2021, când are loc proba scrisă la Limba și literatura română. Două zile mai târziu, pe 24 iunie, absolvenții ciclului gimnazial vor avea de susținut proba scrisă la Matematică. Pe 25 iunie 2021 elevii vor susține proba scrisă la Limba și literatura maternă. Afișarea rezultatelor înaintea contestațiilor va avea loc pe data de 29 iunie 2021, până în orele 14:00. Pe 29 iunie, între orele 16:00-19:00 și pe 31 iunie de la 08:00 la 12:00 se vor depune contestațiile, care vor fi soluționate în perioada 30 iunie-4 iulie 2021. Pe 4 iulie 2021 va avea loc afișarea rezultatelor finale după soluționarea contestațiilor.

Citește și: De ce anumiți membri ai unei familiei se îmbolnăvesc de coronavirus și alții nu, deși locuiesc împreună?

Când va avea loc examenul de Bacalureat 2021

Înscrierea candidaților la prima sesiune de Vacalaureat va avea loc în perioada 31 mai-4 iunie 2021. Elevii de clasa a XII-a/a XIII-a își încheie cursurile pe 4 iunie. În perioada 14-16 iunie va avea loc evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba română – proba A. Pe 16-17 iunie va avea loc evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă – proba B. În perioada 18-23 iunie 2021 elevii vor susține evaluarea competențelor digitale – proba D, iar în 23-25 iunie 202 va avea loc evaluarea competențelor lingvistice într-o limbă de circulație internațională – proba C. Probele scrise încep pe 28 iunie.

Pe 28 iunie 2021 elevii vor susține proba scrisă la Limba și literatura română. Pe 29 iunie 2021 va avea loc proba scrisă obligatorie a profilului, pe 30 iunie 2021 proba la alegere a profilului și specializării , iar pe 1 iulie 2021 proba scrisă la Limba și literatura maternă

Pe 5 iulie 2021 se vor afișa rezultatele la probele scrise până la ora 12,00 și se vor depune contestațiil în intervalul orar 12,00-18,00

În perioada 6-9 iulie 2021 se vor soluționa contestațiile, ia pe 9 iulie 2021 se vor afișa rezultatele finale.

Pare că bate cu disperare la ușa vecinilor, dar adevărul este altul. Imaginile care s-au viralizat imediat... Primul mesaj al Elenei Udrea, după ce a fost depistată cu Covid-19. În ce stare se află fetița și soțul său...
Parteneri
Cum să faci compost acasă. Sfaturi utile pentru utilizarea resturilor menajere
Dacă una din rezoluțiile tale pentru anul 2022 este să protejezi mai mult mediul, atunci îți venim în ajutor cu un ghid pentru a putea realiza compost la tine acasă. Compostul este un îngrășământ natural care se obține prin fermentarea resturilor de origine vegetală, dar și animală. El ajută la hrănirea și regenerarea solului.
Catine.ro
Ultimele știri