Antena Căutare

De ce anumiți membri ai unei familiei se îmbolnăvesc de coronavirus și alții nu, deși locuiesc împreună?

Managerul Institutului Marius Nasta din Capitală, Beatrice Mahler, explică de ce există situația în care, din cinci sau șase membri ai unei familii, doi sau trei se infectează cu noul coronavirus și ceilalți nu.

De ce anumiți membri ai unei familiei se îmbolnăvesc de coronavirus și alții nu, deși locuiesc împreună? Galerie
De ce anumiți membri ai unei familiei se îmbolnăvesc de coronavirus și alții nu, deși locuiesc împreună? | shutterstock

Dr. Beatrice Mahler a declarat pentru digi24 că la baza infectării aleatorii cu SARS-CoV-2, în cadrul unei familii, există două aspecte majore. Un aspect se referă la faptul că anumiți membri sunt asimptomatici și astfel nu sunt testați, deci nu se știe că au coronavirus, iar al doilea aspect se referă la faptul că alți membri ai unei familii au imunitatea bună și nu dezvoltă Covid-19.

„Pe de o parte, putem avea persoane care nu dezvoltă simptome ale bolii și atunci, cel puțin conform definiției de caz, ele nu sunt testate și practic, nu depistăm cazul pozitiv pentru că el nu s-a testat. Dar există și posibilitatea ca persoanele respective să aibă o imunitate bună, o imunitate de moment care să permită ca această infecție să nu se producă în corpul lor. Sunt studii în acest sens, nu sunt date publicității, dar se ridică problema unui sistem imunitar eficient”, a declarat dr. Beatrice Mahler într-o intervenție la digi24.

Sistemul imunitar poate scădea imediat și putem dezvolta Covid-19

Dr. Beatrice Mahler pune accent pe faptul că imunitatea naturală nu este "o constantă permanentă", astfel că variază în funcție de stilul de viață pe care îl avem. Sistemul imunitar puternic de azi, peste o lună poate scădea deoarece "variază foarte mult în funcție de factori externi, de stres, de modul în care ne alimentăm, de respectarea orelor de somn".

Citește și: Cine se poate și cine nu se poate vaccina. Care este situația celor cu boli cronice

Doctorul pune accent și pe cantitatea de particule care ajunge în organism, astfel că "unde există o expunere la un mediu în care cantitatea de virus este foarte mare, riscul de boală este mult mai mare. De aceea, este extrem de important, atunci când suntem la locul de muncă sau într-o încăpere, ferestrele să fie permanent deschise, ventilația să fie adecvată, pentru că o ventilație adecvată scade riscul de infecție."

La fel ca în cazul multor medici, Dr. Beatrice Mahler recomandă aerisirea spațiilor închise.

"Sigur, la această ventilație adecvată să se adauge și spălatul mâinilor și purtarea măștilor. Dar acel 'curent', cum îl cunoaștem popular, de fereastră/ușă deschisă și de care ne ferim, în acest caz, atunci când vorbim de boli cu transmitere aeriană, este o soluție eficientă de prevenție”, a mai adăugat dr. Beatrice Mahler, managerul Institutului de Pneumoftiziologie „Marius Nasta” din București.

Regulile și programul slujbelor de Bobotează 2021. Cum vor putea primi credincioșii Aghiasma Mare... Rezultate Loto, extrageri 3 ianuarie 2021. Numerele care au ieșit câștigătoare la Joker, Loto 6 din 49, Loto 5 din 40 și...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x