Ce se întâmplă cu pădurile României în vremea coroanvirusului, țara în care sunt distruse ultimele păduri ale Europei: "Tăierile ilegale şi corupţia le ameninţă"

Pădurile României cu cel mai vechi fond forestier din Europa sunt ameninţate de activităţile ilegale de defrişare, notează publicaţia germană Die Zeit. România având o adevărată comoară naţională - UNESCO a stabilit în 2007 că pădurile virgine europene sunt parte a patrimoniului umanităţii, conferindu-le protecţie specială.

Ce se întâmplă cu pădurile României în vremea coroanvirusului, țara în care sunt distruse ultimele păduri ale Europei: "Tăierile ilegale şi corupţia le ameninţă"

În presa germană apar informații cu privire la situația efrișării pădurilor din Europa și în special din România. Țara noastră este cea care conservă unele dintre cele mai

Legislaţia UE trebuie să le protejeze de distrugere, iar reglementările din România interzic defrişările.

Costel Alexe: Guvernul îşi propune ca pădurile din parcurile naţionale să fie cuprinse doar în zonă de strictă protecţie sau în zonă unde sunt permise doar lucrări de conservare

Locul în care sunt distruse ultimele păduri ale Europei este România

"Cel puţin teoretic. Deoarece, practic, 54% dintre zonele forestiere au fost distruse începând din 2005, conform estimărilor asociaţiei Euronatur. Tăierile ilegale şi corupţia le ameninţă", explică publicaţia germană, subliniind că multe companii de cheresea europene, mai ales din Austria, sunt active în România.

Sunt aşteptate măsuri din partea Guvernului României, mai ales că, în februarie, Comisia Europeană a cerut oficial un plan de contracarare a defrişărilor ilegale, concluzionează Die Zeit, citat de Mediafax.

Ministrul Mediului: Interzicerea tăierilor legale din păduri pe durata stării de urgenţă nu ar fi benefică pentru oameni, mediu şi economie

„Cu mult înainte ca regii şi împăraţii să împartă Europa între ei, o specie de arbori domnea peste tot continentul. Era acestor arbori a început acum aproape 12.000 de ani: este vorba de Fagus silvatica", observă Die Zeit, explicând că pădurile acopereau părţi mari din actualele teritorii ale Spaniei, Franţei, Cehiei, Poloniei, Bulgariei şi Albaniei. În urmă cu 6.500 de ani, aceste păduri acopereau 40% din suprafaţa continentului european.

Parlamentarii USR cer stoparea tăierilor de păduri în perioada stării de urgenţă

„Nu mai pot fi văzute multe zone împădurite în prezent", subliniază Die Zeit, amintind că în vestul şi centrul Europei suprafeţele împădurite sunt rare. În estul continentului au rămas zone împădurite, cele mai mari suprafeţe fiind în România.

Mercur iese din retrograd pe 18 octombrie 2021. Ce înseamnă și cum sunt afectate zodiile
Toată lumea a simțit că face un pas înapoi în toată această perioadă. Cu toate acestea,...
Horoscopul zilei de 18 octombrie 2021. Leii pun multă presiune pe ei. Află ce îți rezervă astrele
Horoscopul zilei de 18 octombrie 2021 spune că Leii pun multă presiune pe ei. S-au acumulat o...
Parteneri
Cele mai scumpe ținute ale Ducesei de Cambridge. Ce rochie purtată de Kate Middleton a costat sute de mii de dolari
Printre cele mai scumpe ținute ale Ducesei de Cambridge se numără rochii luxoase și paltoane elegante. Kate Middleton are mai multe case de modă la care apelează frecvent, ce au și prețuri pe măsura faimei. 
Catine.ro
Ultimele știri